Polyganics verkrijgt CE Markering

Array

Polyganics verkrijgt CE Markering voor NEUROCAP®, voor het afschermen van zenuwuiteinden bij de behandeling en preventie van neuromen
Polyganics, een privaat biomedisch technologiebedrijf dat zich richt op de ontwikkeling, productie en commercialisatie van gepatenteerde producten en technologieën voor perifeer zenuwherstel en regeneratie, maakt bekend dat het CE-markering heeft verkregen voor Neurocap, een hulpmiddel voor het afschermen van zenuwuiteinden. Polyganics is voornemens Neurocap later dit jaar in verschillende Europese landen op de markt te brengen. Neurocap is een door het lichaam afbreekbaar implantaat voor de behandeling en het inperken van symptomatische neuromen, goedaardige maar vaak pijnlijke woekeringen in perifere zenuwen.Het hulpmiddel heeft sinds januari 2016 goedkeuring voor de Amerikaanse markt en werd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Society of Surgery of the Hand in Phoenix, Arizona geintroduceerd.

In februari van dit jaar startte de Europese STOP Neuroma studie voor het vergaren van klinisch bewijs voor de effectieve werking op de langere termijn van Neurocap bij het beperken van het ontstaan van pijnlijke neuromen. De eerste groep patiënten is voor de studie behandeld in het MC Groep Ziekenhuis in Emmeloord onder leiding van coördinerend onderzoekster Dr. Mariëtta Bertleff. Met deze studie beoogt Polyganics meer klinische data te verkrijgen over het vermogen van Neurocap om zenuwuiteinden te isoleren en de effectiviteit te bewijzen bij zowel de pijnreductie veroorzaakt door neuromen, als de preventie van de terugkeer ervan.

FESSH Congres 22-25 juni
Polyganics is vertegenwoordigd op het komende congres van de Federation of European Societies for Surgery of the Hand (FESSH) tussen 22-25 juni in het Spaanse Santander. CEO Rudy Mareel, Director Marketing & Business Development Romke Ribbels en Director Sales, Raoul Beex, zijn tijdens de conferentie aanwezig in beursstand 21.

 

Over de STOP Neuroma studie

Voor het onderzoeken van de effectiviteit van NEUROCAP® werkt Polyganics samen met een aantal Europese ziekenhuizen in de open niet-gerandomiseerde klinische studie (STOP Neuroma: Surgical Treatment Of symPtomatic Neuroma) waarvoor in totaal 30 patiënten worden gerecruteerd. De studie is ontworpen voor het verkrijgen van klinische data over het vermogen van NEUROCAP® om zenuwuiteinden te isoleren en de effectiviteit te bewijzen bij zowel de pijnreductie veroorzaakt door neuromen, als de preventie van de terugkeer ervan. Meer informatie over de STOP Neuroma studie is te vinden op www.clinicaltrials.gov (identifier: NCT02528266), of in eerdere persberichten op www.polyganics.com

Over Neuromen

Een neuroom is een pijnlijke aandoening, ook wel aangeduid als een “geknepen zenuw” of een zenuwtumor. Het is een goedaardige groei van zenuwweefsel en veroorzaakt pijn, een branderig gevoel, tintelingen of gevoelloosheid. Ongeveer 3-5% van alle patiënten met een perifeer zenuwletsel ontwikkelt een symptomatisch neuroom. In de VS alleen al zijn er ongeveer 600.000 zenuwherstelprocedures per jaar. Jaarlijks ondergaan naar schatting ongeveer 185.000 mensen in de VS een amputatie van een ledemaat, waarvan ongeveer 20% symptomatische neuromen ontwikkelt. NEUROCAP® is bestemd voor neuromen die ontstaan na ongecontroleerd zenuwherstel en voor amputatiestomp-neuromen.
Er bestaan verschillende behandelopties voor deze neuroma’s, maar een volledig effectieve behandeling is vooralsnog niet voorhanden. Tot op heden zijn er gemiddeld 2,8 re-interventies nodig voor elke symptomatische neuroma-behandeling. In 86% van de gevallen is er weinig tot geen verbetering. NEUROCAP® is bestemd voor neuroma’s na zenuwreparatie en amputatiestompneuromen.

Bron: Polyganics

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen