Op zoek naar oplossingen om geneesmiddelen toegankelijk te houden

0
660

‘Samenwerken aan modellen om behandeling met prijzige kankergeneesmiddelen toegankelijk te houden’, is het motto van een KWF-symposium, aangekondigd via MedicalFacts.

De ontwikkelingen op het gebied van geneesmiddelen en technologieën volgen elkaar momenteel in hoog tempo op. Geneesmiddelen kunnen levens redden en patiënten een betere kwaliteit van leven bieden en zijn daarmee een onlosmakelijk onderdeel van de Nederlandse gezondheidszorg. Financieel gezien zijn er echter steeds meer drempels. Om nieuwe innovatieve geneesmiddelen voor de kankerpatiënten van nu en de toekomst toegankelijk te houden, is het nodig het krachtenveld waarin deze middelen de patiënten bereiken te heroverwegen.

Op het KWF Kankerbestrijding middagsymposium op 27 juni in Amersfoort presenteren relevante stakeholders alternatieve modellen die de toegang tot nieuwe innovatieve geneesmiddelen ook voor de toekomst garanderen. KWF zal al deze modellen bundelen, publiceren en aanbieden aan Bas van Dungen, directeur-generaal curatieve zorg van het ministerie van VWS. Een van de sprekers is Aarnoud Overkamp, directeur Takeda Nederland en vice-voorzitter Nefarma.

Bron: Nefarma

Vorig artikelBoete voor verwijtbaar falende farmaceuten naar 820.000 euro
Volgend artikelOok rol MSD in Thyraxtekort door IGZ onderzocht
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.