Mylan doneert €1 miljoen aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Array

Mylan N.V. (NASDAQ, TASE: MYL), één van ’s werelds toonaangevende farmaceutische bedrijven, kondigt vandaag aan €1 miljoen te doneren aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, een nieuw nationaal kankercentrum, dat momenteel wordt gebouwd in Utrecht.

Prinses Máxima Centrum

De donatie van Mylan ondersteunt het Prinses Máxima Centrum in haar missie om kinderen met kanker te behandelen en te genezen door meer onderzoek te doen en door patiënten en hun families te ondersteunen, terwijl zij in het centrum worden behandeld.

Missie Mylan

Mylan’s Executive Chairman Robert J. Coury: “De missie van Mylan is om te streven naar nieuwe normen in de gezondheidszorg en om patiënten wereldwijd toegang te geven tot kwalitatief hoogwaardige medicijnen. Onze missie begint echter in de landen waarin wij actief zijn en wij hebben het voorrecht om al meer dan 17 jaar klanten en patiënten in Nederland van dienst te zijn. De missie van het Prinses Máxima Centrum ligt dicht bij onze missie. Het is bewonderenswaardig hoe Professor Pieters zich met zijn visie en leiderschap inzet voor het verbeteren van de zorg voor kankerpatiënten in Nederland en er voor zorgt dat kinderen met kanker gelijke toegang hebben tot de best beschikbare zorg.”

Oncologie

Mylan CEO Heather Bresch voegt toe: “In Nederland sterft om de twee dagen een kind aan kanker en één op de vier kinderen overleeft de strijd tegen kanker niet. Door ons commitment om patiënten wereldwijd toegang te geven tot oncologische medicatie, streven wij ernaar ons steentje bij te dragen aan de behandeling en de genezing van kanker. Wij geloven dat onze samenwerking met het Prinses Máxima Centrum slechts één van de manieren is waarop we meer kunnen doen dan het bieden van medicijnen om via een betere gezondheidszorg tot een betere wereld te komen.”

Expertise in zorg

Professor Pieters, lid van de Raad van Bestuur van het Prinses Máxima Centrum: “Wij zijn Mylan zeer erkentelijk voor haar genereuze donatie aan het Prinses Máxima Centrum. Het centrum richt zich op het behandelen van kinderen met kanker, met behulp van de best mogelijke methoden, terwijl de negatieve bijwerkingen voor de jonge patiënten op korte en lange termijn worden voorkomen. Door de expertise in zorg en onderzoek samen te brengen in het Prinses Máxima Centrum, zal Nederland uitgroeien tot leider op het gebied van kinderoncologie zowel in Europa als wereldwijd. Dit is een positie die ons helpt onze ambitie waar te maken: ieder kind met kanker genezen. Ik ben verheugd dat onze samenwerking met Mylan ons ondersteunt in de zorg die wij bieden en in ons voortdurende onderzoek.”

Matean Niël, Mylan’s landenmanager in Nederland: “Ik vind het geweldig om te zien dat Mylan een goed doel in Nederland ondersteunt dat mensen en patiënten op de eerste plaats zet. De steun van Mylan aan het Prinses Máxima Centrum geeft de honderden medewerkers in Nederland, in Bunschoten, Weesp en Zwolle, een gevoel van trots. Dit initiatief weerspiegelt onze lokale inzet voor institutionele zorg in Nederland.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen