Ook in farmaceutische industrie grote effecten te verwachten door Brexit

Array
Londen zou twee belangrijke juridische en regelgevende instellingen voor toezicht op de  farmaceutische industrie kunnen verliezen door de Brexit. Dit kan potentieel effect hebben op honderden banen die op de tocht komen, als het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat.

Het Europees Geneesmiddelenbureau EMA, dat de veiligheid en de kwaliteit van geneesmiddelen in de EU regelt, resideert in Canary Wharf. Meer dan 600 full-time medewerkers werken bij de EMA in Londen.  De EMA is het grootste geneesmiddelenorgaan voor de EU, met een hoofdzetel in Groot-Brittannië.

Londen ook ook de farmaceutische divisie van het Unified octrooigerecht vestigen. Dit zou EU-brede uitspraken over intellectuele eigendomsgeschillen na de lancering gaan doen vanaf volgend jaar.

Het is dus de vraag of beide instellingen als gevolg van deze “Brexit” nog in Engeland zullen blijven. Farmaceutische handelsgroepen in Zweden en Denemarken hebben voor dit Brexit als aangegeven dat wat hen betreft het EMA moet worden verplaatst als het VK uit de EU stapt. Het is ook mogelijk dat het Verenigd Koninkrijk deel blijft uitmaken van het EMA, omdat Noorwegen, IJsland en Liechtenstein ook niet EU-aangeslotenen partners van de EMA zijn.

Dit Brexit leidt hoe dan ook tot  onzekerheid voor de farmaindustrie en de Europese geneesmiddelenmarkt. De terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de EU kan zorgen voor extra regelgeving voor de farmaceutische industrie.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen