Alphega apotheek Zorgmakelaar sluit eerste Medische Hulpmiddelenovereenkomst met De Friesland

Array

Alphega apotheek Zorgmakelaar sluit eerste zorgovereenkomst Medische Hulpmiddelen voor 2017-2018 met De Friesland Zorgverzekeraar
Alphega apotheek Zorgmakelaar (AaZ) – die onder meer Alphega apotheken, Boots apotheken en Alcura apotheek vertegenwoordigt in de onderhandelingen met de zorgverzekeraars – heeft op 17 juni jongstleden. de eerste overeenkomst voor medische hulpmiddelen 2017-2018 met De Friesland Zorgverzekeraar gesloten. In dezelfde week bereikte AaZ het eerste contract voor farmaceutische zorg met CZ.

Met de overeenstemming tussen De Friesland Zorgverzekeraar en AaZ is de beschikbaarheid van de medische hulpmiddelenzorg bij de aangesloten apotheken geregeld. Onder deze overeenkomst valt de levering en bijbehorende dienstverlening van diabeteszorg, continentiezorg, stomazorg, wondverzorging en anticonceptie. Er zijn concrete afspraken gemaakt over het aanbieden van medische hulpmiddelenzorg in de apotheek. Deze afspraken passen binnen de gezamenlijke visie, waarbij kwaliteit van zorg, kostenbeheersing en klantbeleving centraal staan,

Medische hulpmiddelenzorg in de apotheek

Dennis Havermans – Manager strategic Alliances bij Alphega apotheek Zorgmakelaar – is blij met de afspraken die hij met De Friensland heeft kunnen maken. Hij maakt zich hard voor het kunnen aanbieden van een totaalaanbod van zorg en dienstverlening in de apotheek. Hiertoe behoren ook alle onderdelen van de medische hulpmiddelenzorg.

Zekerheid in onzekere tijden

De contractering tussen apotheken en zorgverzekeraars vindt dit jaar vroeg plaats. Deze vroege contractering levert duidelijkheid en zekerheid in onzekere tijden. De Alphega apotheek Zorgmakelaar heeft met nagenoeg alle zorgverzekeraars overeenstemming bereikt voor 2017 en verder. Volgens Havermans kan dit de keuze van apothekers vergemakkelijken, als zij die nog niet hebben gemaakt.

De kracht en kennis van het collectief

Onderhandelen met zorgverzekeraars en het beoordelen van contracten is tijdrovend en vraagt gespecialiseerde kennis en ervaring. Daarom maken steeds meer zelfstandige apothekers gebruik van de Alphega apotheek Zorgmakelaar. AaZ onderhandelt namens de aangesloten apothekers. Zij kunnen vervolgens zelf bepalen of zij zich willen conformeren aan gemaakte afspraken. Daarmee profiteren apothekers, zorgverzekeraars en patiënten van de kracht en de kennis van het collectief.

Bron: Alphega apotheek

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen