Franciscus Gasthuis & Vlietland, kraamzorg en verloskundigen richten samen blik op de toekomst

Array

Na alle onrust van de laatste maanden tegen de sluiting van de verloskamers op de ziekenhuislocatie Franciscus Vlietland, kiezen de verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen en kraamzorg uit de regio ervoor om samen verder in overleg te gaan, met als doel de beste geboortezorg te organiseren.

Na het definitieve besluit van de Raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland hebben de verschillende professionals met elkaar gesproken en afgesproken om zich gezamenlijk te gaan richten op het verder vormgeven van de Integrale Geboortezorg. Onder integrale geboortezorg wordt de zorg bedoeld van bevruchting en zwangerschap tot bevalling en nazorg, waarbij de vrouw, baby en partner centraal staan.

Samen voor versterking van de geboortezorg

Het doel van deze integrale geboortezorg is dat alle zorgverleners hun expertise, kennis en zorg met elkaar afstemmen om zo samen de beste geboortezorg te verlenen. Hierdoor kan iedere zwangere erop vertrouwen dat zij, 24 uur per dag, zeven dagen in de week, de beste zorg op de juiste plek krijgt. Uitgangspunt is samen zorgen door nauw samen te werken.

Achtergrondinformatie

Op dit moment kunt u zowel in Franciscus Gasthuis en in Franciscus Vlietland terecht voor de zorg in de zwangerschap, bevalling, kraambed of bij de kinderarts. U krijgt daar de beste kwaliteit zoals wij u al gaven.

De poliklinieken van de gynaecologie blijven in de toekomst op alle vijf locaties (Berkel, Hoogvliet, Maassluis, Schiedam en Rotterdam) van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Alleen poliklinische bevallingen met de eigen verloskundige en medische bevallingen met de gynaecoloog vinden, op zijn vroegst vanaf de tweede helft van 2017, plaats in Franciscus Gasthuis. Thuis bevallen in de regio blijft mogelijk nu en in de toekomst.

Namens de gynaecologen en kinderartsen van het Franciscus Gasthuis & Vlietland en alle kraamcentra en verloskundigen uit de beide regio’s.

Bron: Franciscus Gasthuis & Vlietland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen