Bestuurder NZa vicepresident Europees netwerk tegen zorgfraude

0
616

René Jansen, lid van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), is afgelopen week in Portugal gekozen tot vicepresident van het Europees netwerk tegen fraude en corruptie in de zorg, de European Healthcare Fraud and Corruption Network (EHFCN). In het netwerk worden ervaringen, inzichten en informatie gedeeld over de  strijd tegen fraude, verspilling en corruptie in de zorg. Het gaat over vragen als: wat zijn de verschijningsvormen van fraude, corruptie en verspilling? Hoe kan je er het beste onderzoek naar doen? Hoe  bestrijd je die verschijnselen?

EHFCN

Het netwerk bestaat ruim 10 jaar en bevat vertegenwoordigers van verzekeraars, toezichthouders, opsporingsdiensten en ministeries uit 14 Europese landen. Schattingen naar met fraude, corruptie en verspilling gemoeide bedragen lopen uiteen van 2 tot 15% van de zorgkosten.
De verkiezing van Jansen vond plaats tijdens de algemene ledenvergadering van de EHFCN, waar ook werd gesproken over ondermeer samenwerking bij grensoverschrijdende zorg en het extrapoleren van schade door fraude.

Zie ook de website van de EHFCN.

Bron: NZa

BRONNZa
Vorig artikelNieuwe folder verkeer en medicijnen
Volgend artikelVirtueel voorbereid naar het ziekenhuis met virtual reality
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.