Zes nominaties voor Huibregtsenprijs 2016

Uit 23 inzendingen voor de Huibregtsenprijs 2016 heeft de jury zes wetenschappers en hun onderzoeksprojecten genomineerd. Op 3 oktober 2016 wordt bekendgemaakt wie de Huibregtsenprijs wint. Dan ontvangt de onderzoeksleider van het winnende project de prijs in de Ridderzaal in Den Haag uit handen van drs. Sander Dekker, staatssecretaris van OCW.

De zes genomineerden zijn, in alfabetische volgorde:

1. Prof. dr. Erik Frijlink
Geavanceerde technologie voor verbeterde toediening van medicijnen
Voorgedragen door Rijksuniversiteit Groningen

2. Prof. dr. ir. Ronald Hanson 
Veilig surfen op het quantuminternet
Voorgedragen door TU Delft

3. Prof. dr. Chantal Kemner
Hoe wordt een babybrein sociaal?
Voorgedragen door NWO en Universiteit Utrecht

4. Prof. dr. Jos Koldeweij 
500 jaar Jheronimus Bosch: onderzoek, restauratie, tentoonstelling
Voorgedragen door Radboud Universiteit

5. Prof. dr. John van der Oost 
Bacterieel systeem veroorzaakt revolutie in biotechnologie en gentherapie
Voorgedragen door Wageningen Universiteit

6. Prof. dr. Gijsbert Vonk
Recht aan de onderkant van de samenleving
Voorgedragen door Rijksuniversiteit Groningen

HUIBREGTSENPRIJS
De Huibregtsenprijs is in 2005 ingesteld door het bestuur van de Stichting De Avond van Wetenschap & Maatschappij en vernoemd naar ir. Wouter Huibregtsen. De prijs gaat naar een recent onderzoeksproject dat wetenschappelijk vernieuwend is met duidelijk maatschappelijke relevantie. De vakjury is benoemd door het bestuur van de Stichting. In 2016 was de jury als volgt samengesteld:
KLIK HIER VOOR HET JURYRAPPORT

Prof. dr. José van Dijck, voorzitter    
president KNAW

Prof. dr. Clemens A. van Blitterswijk
universiteitshoogleraar Universiteit Maastricht; directeur MRLN Instituut

Prof. dr. Dirk van Delft     
directeur Museum Boerhaave; bijzonder hoogleraar Materieel erfgoed van de natuurwetenschappen Universiteit Leiden

Prof. dr. Pearl A. Dykstra
hoogleraar Empirische sociologie Erasmus Universiteit Rotterdam

Prof. dr. Vincent Icke
hoogleraar Theoretische astrofysica Universiteit Leiden; bijzonder hoogleraar Kosmologie Universiteit van Amsterdam

Prof. dr. Paul Schnabel
universiteitshoogleraar Universiteit Utrecht

Drs. Aart H.W. van der Want
adviseur Unlimited; directeur Groen van Prinstererlyceum

Het jurysecretariaat was in handen van drs. Roderick Hageman, Verstegen & Stigter culturele projecten.

Jaarlijks worden minimaal vier en maximaal acht projecten genomineerd, waarvan er uiteindelijk één wordt bekroond met de Huibregtsenprijs. De prijs wordt uitgereikt op de Avond van Wetenschap & Maatschappij in de Ridderzaal in Den Haag, en bestaat uit een sculptuur, ‘De Denker’, van beeldend kunstenaar Wil van der Laan en een geldbedrag van
€ 25.000, geoormerkt voor onderzoeksactiviteiten.

De Avond van Wetenschap & Maatschappij is in 2000 in het leven geroepen met als doel het maatschappelijk belang van wetenschap te onderstrepen door te laten zien waar en op welke manier wetenschappelijk onderzoek toepassingen vindt in het leven van alledag. Op de Avond gaan topwetenschappers en prominenten uit andere sectoren van de maatschappij met elkaar in gesprek naar aanleiding van wetenschappelijke onderzoeksthema’s.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen