Meander Medisch Centrum traint huisartsen in het maken van echo

Huisartsen in de regio kunnen dit najaar bij Meander Medisch Centrum een cursus echograferen volgen. Vaak wordt een echo in het ziekenhuis gemaakt door een radioloog, maar steeds meer huisartsen doen dit onderzoek zelf, in hun eigen praktijk. Dit is een voordeel voor de patiënt, omdat zorg daardoor dichter bij huis mogelijk is.

Echo

De cursus ‘echografie van het abdomen’ is bestemd voor huisartsen die met echografie willen gaan beginnen. Parallel start een cursus voor gevorderden, huisartsen die al langer echograferen en een verdiepingsslag willen maken. Beide cursussen worden gegeven door een radioloog en echolaborant van Meander. De echobeelden geven informatie over de organen, bloedvaten en spieren in de buik en helpen bij het stellen van de diagnose. Het lesprogramma neemt zeker een halfjaar in beslag en wordt afgesloten met een praktijkexamen.

Cursus

Meander Medisch Centrum heeft de cursus ontwikkeld in samenspraak met huisartsen. Volgend jaar start de cursus echografie MSK, echo-onderzoek van de spieren en het skelet. Deze cursussen versterken de intercollegiale contacten en de samenwerking waardoor de patiënt nog meer centraal komt te staan.

Bron: Meander MC

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen