Brandwondencentrum Maasstad Ziekenhuis ontvangt Europese erkenning voor hoge zorgkwaliteit en patiëntveiligheid

Dinsdag 5 juli vond een officiële visitatie plaats op het brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Het centrum is door de European Burns Association (EBA) getoetst op de hoogste Europese kwaliteitsstandaarden voor brandwondenzorg en kreeg een positieve beoordeling.

Hoogwaardige brandwondenzorg

De erkenning bevestigt – op een onafhankelijke manier – de hoge zorgkwaliteit en patiëntveiligheid die het Rotterdamse brandwondencentrum haar patiënten biedt. Professor Hartmann, één van de vertegenwoordigers van de EBA: “Ik ben erg onder de indruk van het zeer professionele en multidisciplinaire team dat bij dit brandwondencentrum werkt. Er wordt dezelfde hoogwaardige brandwondenzorg geleverd als ik gewend ben bij het ‘high level’ brandwondencentrum in Berlijn, waar ik werk.”
Foto_BWC_EBA

Foto: de visitatiecommissie (EBA) te midden van medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis

Uitgebreide toetsing

De visitatiecommissie (toetsingscommissie) kreeg een uitgebreide rondleiding door het brandwondencentrum. Daarmee kregen zij een goede indruk van de zorgafdeling. Daarnaast werd uitvoerig gesproken met medisch specialisten, paramedici en verpleegkundigen. Onder andere over de drie pijlers van het brandwondencentrum: specifieke kennis en vaardigheden rond brandwondenzorg, speciale bouwkundige voorzieningen – zoals een geavanceerd luchtbehandelingssysteem – en behandeling door een multidisciplinair team. Vooral dit laatste zag de visitatiecommissie als meerwaarde voor patiënten.

Trots op hoog zorgniveau

“Met een gedreven team – bestaande uit diverse gespecialiseerde artsen, paramedici en verpleegkundigen – werken we 24 uur per dag, zeven dagen per week om onze patiënten goede zorg te kunnen verlenen. We zijn erg trots dat dit op Europees niveau wordt erkend“, aldus Kees van der Vlies, traumachirurg en medisch manager van het brandwondencentrum.

Brandwondenzorg in Nederland

Naast het brandwondencentrum in het Maasstad Ziekenhuis kent Nederland nog twee brandwondencentra: het Martini Ziekenhuis in Groningen en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. De drie centra werken intensief met elkaar én de Nederlandse Brandwonden Stichting samen om de brandwondenzorg voor patiënten verder te optimaliseren.

Bron: Maasstad Ziekenhuis

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen