Santeon pitcht idee Value Based Cancer Monitor op KWF symposium

Array

KWF Kanker Bestrijding zet zich met de Value Based Cancer Monitor in om de toegankelijkheid van nieuwe (dure) geneesmiddelen voor alle kankerpatiënten van nu en de toekomst te waarborgen. Het is niet acceptabel als medicijnen alleen op basis van kosten de patiënt niet (meer) bereiken. KWF wil hiervoor de krachten bundelen met andere instellingen en organisaties en riep iedereen met een innovatief (business) model, suggestie voor samenwerking, specifieke oplossing of een ander relevant idee op om dit idee te delen. Een aantal van deze ideeën werden op maandag 27 juni gepitcht op het symposium over verantwoording dure geneesmiddelen.

Idee: Santeon Value Based Cancer Monitor

Santeon wil een bijdrage leveren aan het transparant maken van geneesmiddelkosten en uitkomsten bij veel voorkomende kankersoorten en heeft daarom ook een idee ingezonden: de Santeon Value Based Cancer Monitor. Met de Value Based Cancer Monitor biedt Santeon een instrument om introducties van nieuwe geneesmiddelen in de real world behandelpraktijk te volgen en vroegtijdig ongewenste afwijkingen in de verhouding tussen uitkomsten en kosten te signaleren. Zo kunnen we nieuwe (dure) geneesmiddelen verantwoorden. In de Santeon programma’s Value Based Health Care (VBHC) en Farmadatabase worden al data verzameld met betrekking tot de uitkomsten en de kosten van behandelingen. Door deze twee programma’s te combineren en per diagnosegroep kort-cyclisch de uitkomsten te spiegelen aan de gemaakte kosten met een Value Based Cancer Monitor, kan bepaald worden of (dure) farmacotherapie te verantwoorden is.

Pitch op KWF symposium

In de categorie ‘systeeminnovatie’ koos KWF het idee van Santeon voor een elevator pitch op het symposium van maandag 27 juni. Ewoudt van de Garde, ziekenhuisapotheker en betrokken bij de Santeon Farmadatabse hield de pitch op het drukbezochte symposium. Alle ingezonden ideeën zijn gebundeld en op het symposium aangeboden aan Bas van Dungen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Bron: Santeon

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen