Ziekenhuizen leren dat slaap ook een goed medicijn is | USATODAY.COM

Er is een groeiende bewustzijn bij  ziekenhuizen dat cruciaal is voor genezing. Er is een groeiende beweging onder zorgverleners die meer doen om de patient een beter te laten slapen. Gebrek aan slaap kan het herstel vertragen en leiden tot de verwarring zoals delirium. factoren die kunnen leiden tot een langer verblijf in het ziekenhuis en zelfs dementie. Technologische verbeteringen kunnen helpen – zodat verpleegkundigen patiënten via monitors op hun stations  in de gaten houden in plaats van fysiek op de patiëntenkamers , bijvoorbeeld. Het veranderen van de ziekenhuiscultuur rond slaap en  prioriteit te geven aan de slaap is niet gemakkelijk.

Although that idea seems obvious to anyone who has ever had a bad cold, hospitals have traditionally been designed around the need to gather information and check in on patients — according to the caregivers’ schedule.

Lights in the hallways were turned down at 10 p.m. A nurse helped McKenna’s mom, Amanda, move a sleeper chair right next to the hospital bed so she wouldn’t have to get out of bed if her daughter needed comfort. Staff grouped their visits, so rather than disrupting her sleep twice they’d check McKenna’s vitals when they came in to give her the albuterol she needed to get her lungs working better.

Nine-year-old McKenna Meuller of Los Angeles used to hate when she had to go to the hospital to get treated for her lung infections. All night long she’d get poked and prodded, leaving her feeling worse-off than if she’d stayed at home.

Lees het artikel bij USATODAY.com: Hospitals learn that sleep is good medicine

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen