GGzE: M´n Mattie wordt Back-Up

Vernieuwde voor jongeren die worden aangemeld bij een GGZ-instelling krijgt andere naam en nieuwe functies.
M’n Mattie wordt Back-Up

De app M’n Mattie heeft een nieuwe naam gekregen: Back-Up. Deze naam sluit beter aan bij de nieuwe functionaliteit en biedt voordelen voor behandelaren en cliënten.

Back-Up ondersteunt jongeren die aangemeld zijn bij een GGZ-instelling en in spanning en met onzekerheid op hun behandeling wachten.

De naam verwijst naar de rol die de app in de behandeling van jongeren speelt. Back-Up geeft antwoord op veel vragen en is een hulpmiddel tijdens de behandeling. Daarnaast is de naam een knipoog naar de weg terug omhoog, die wij samen met de jongeren willen bewandelen.

De vernieuwde app heeft ook een nieuwe functie. Het bestaande hulpplan is omgebouwd naar twee verschillende functies: het signaleringsplan en het hanteringsplan. Het signaleringsplan helpt de jongere tijdig te ontdekken hoe het met hem of haar gaat. Het hanteringsplan biedt handvatten voor de jongere zelf en voor de omgeving om met moeilijke situaties om te gaan.

Back-Up bevat nog steeds de vertrouwde informatie die de jongeren tijdens de behandeling graag bij zich hebben. Zo bevat de app naast een signaleringsplan en hanteringsplan een beschrijving van de behandelmodules, informatie over de afdeling waar ze terechtkomen en informatie over wie ze tegenkomen.

De app werkt heel intuïtief en kan geopend worden via de webbrowser. Hierdoor is de app te gebruiken op meerdere devices. Je vindt hem in de Apple App Store, Android Play Store en Windows Store. Het concept van de app is bruikbaar voor een brede doelgroep. Meer over Back-Up vind je op deze website: https://www.backup-app.nl/.

Back-Up is in 2013 ontwikkeld onder de naam ‘Mijn Mattie’ door GGZ-instellingen Mondriaan en en Ivengi. De app is mede mogelijk gemaakt dankzij de CZ-zorginnovatieprijs 2013.

Bron: GGzE

.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen