Gezamenlijk reumatologische zorg bij Sint Maartenskliniek en CWZ

Vanaf 19 juli starten het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) en de Sint Maartenskliniek in Nijmegen een samenwerking op het gebied van . De afdeling Reumatologie van de Sint Maartenskliniek biedt vanaf die datum poliklinische reumatologische zorg in het CWZ. Zij werken daarbij nauw samen met de internisten van CWZ. Dit levert optimale reumatologische zorg, in het ziekenhuis waar de patiënten vaak al bekend zijn.

Reumatologische zorg

Het CWZ bood hiervoor nog geen reumatologische behandelingen. Dankzij deze samenwerking met de afdeling Reumatologie van de Sint Maartenskliniek, kunnen reumapatiënten bij het CWZ terecht voor de diagnose en behandeling van de volle breedte van reumatische klachten en ziektebeelden, waaronder bijvoorbeeld reumatoïde artritis, spondyloartritis, jicht en artrose.

De reumatologen Alfons den Broeder en Henk Martens van de Sint Maartenskliniek houden elke dinsdag spreekuur in CWZ. Dr. Den Broeder is al meer dan tien jaar reumatoloog bij de Sint Maartenskliniek. Dr. Henk Martens is ruim zeven jaar werkzaam voor de afdeling Reumatologie van de Sint Maartenskliniek. Naast het vaste spreekuur op dinsdag, gaan de reumatologen consulten doen op de verpleegafdeling en krijgen ze een actieve rol op het gebied van reumatologie-onderwijs. Dit alles in nauwe samenwerking met de afdeling interne geneeskunde van CWZ.

Reumatische ziekten

De kennis over reumatische ziekten en behandelingen binnen deze afdeling wordt op deze manier enorm uitgebreid. Den Broeder is blij met deze samenwerking: “Naast het voordeel dat we makkelijker bereikbaar zijn voor patiënten in het CWZ, zitten we op deze manier ook dichtbij andere zorgprofessionals en dat willen we ook. We willen nog nadrukkelijker de samenwerking met collega’s uit het CWZ zoeken.

Vragen en afspraken

Bij vragen en afspraken voor de reumapoli in het CWZ, kan men contact opnemen met de polikliniek reumatologie van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen, via: (024) 365 94 09, [email protected]  en www.maartenskliniek.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen