Tips voor een koel huis of koele werkplek zonder airco

Array

Hoe houd je je huis ook als je geen airconditioning hebt

  1. Houd ramen en deuren overdag gesloten
  2. Sluit jaloezieën en laat de zonwering zakken, trek gordijnen dicht.
  3. Houd de koelte van de nacht in huis
  4. Schakel overdag de mechanische ventilatie van je huis uit, als je die hebt.
  5. Plaats de ventilator zo dat je de warme lucht van binnen naar buiten blaast
  6. Plaats de ventilator in de avond als het koeler wordt in omgekeerd richting van buiten naar binnen
  7. Koel de ventilatorlucht door er flessen met koud of bevroren water voor de ventilator te plaatsen.
  8. Zet water op een platte daken
  9. Maak bestrate schaduwplekken in de tuin nat
  10. Gebruik zo weinig mogelijk elektrische apparaten, hoe minder energie een apparaat gebruikt, hoe minder warmte het produceert.
  11. Kook niet binnen maar buiten met bijvoorbeeld een campingkooktoestel

Als de zon dan weer achter de horizon is verdwenen, doe je juist zoveel om de koelte naar binnen te halen. Ramen en deuren open, gordijnen open en denk daarbij  ook eens aan het openzetten van de vlieringtrap, en het openen van de kiepraampjes daar.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen