Woon-zorglocatie Holland onder verscherpt toezicht

Vandaag heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bekend gemaakt woonzorglocatie Holland in Baarn onder te plaatsen. De voormalig DS Verzorgd Wonen locatie valt sinds een fusie in februari dit jaar onder woonzorgorganisatie .

De directeur van Domus Magnus, Erwin Miedema, zegt de bevindingen serieus te nemen. “We onderkennen de geconstateerde verbeterpunten die de inspectie in het rapport heeft neergezet. Bij de fusie met DS Verzorgd Wonen was het ons bekend dat locatie Holland extra aandacht verdiende. Wij hebben daarom voorafgaand aan de fusie contact gezocht met de Inspectie. Zij waren positief over het feit dat Domus Magnus zich over locatie Holland ging ontfermen. Na de fusie zijn we direct een verbeterplan gestart, maar we zijn er nog niet. In samenwerking met de Inspectie gaan we werken aan de verdere aandachtspunten.”

Het verscherpte toezicht op locatie Holland houdt in dat de inspectie de komende tijd zowel aangekondigde als onaangekondigde bezoeken aan locatie Holland in Baarn brengt. Daarnaast zal er intensief contact zijn over de ingezette verbetermaatregelen.

Domus Magnus concept

Domus Magnus is een landelijke woonzorgorganisatie met elf bestaande locaties en vijf nieuwe locaties in ontwikkeling. Ouderen wonen in hun eigen appartement inclusief 24-uurs zorg en dienstverlening zoals de was-service, maaltijdvoorziening door een chef-kok en het wekelijkse (klassieke) concert op alle locaties. De zorg wordt geleverd met eigen personeel. www.domusmagnus.com.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen