Bevel tot stoppen zorg Stichting Zorgzaam Twente in Enschede beëindigd

De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft besloten het bevel dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg () op 30 juni 2016 aan heeft gegeven en dat op 7 juli 2016 is verlengd, op 26 juli 2016 te beëindigen.

De inspectie heeft op 30 juni 2016 een bevel opgelegd aan Stichting Zorgzaam Twente. Dit bevel hield in dat de zorginstelling met onmiddellijke ingang de zorg moest overdragen aan een andere betrouwbare zorgaanbieder. Daarnaast mocht Stichting Zorgzaam Twente geen nieuwe Wlz-cliënten meer aannemen. Op 7 juli 2016 is dit bevel verlengd door de staatssecretaris.

Stichting Zorgzaam Twente

De inspectie heeft op 12 juli 2016 opnieuw een inspectiebezoek afgelegd bij Stichting Zorgzaam Twente. De inspectie heeft toen vastgesteld dat er bij de zorginstelling geen sprake meer is van een acuut risico voor de cliëntveiligheid. Er wordt op dit moment bij Stichting Zorgzaam Twente namelijk geen zorg meer verleend aan Wlz-cliënten.

Daarnaast heeft de curator gemeld dat de activiteiten van Stichting Zorgzaam Twente zijn gestaakt en gestaakt blijven.

De inspectie stelt vast dat het niet waarschijnlijk is dat Stichting Zorgzaam Twente op korte termijn opnieuw zorg zal leveren aan Wlz-cliënten. Het is daarom niet meer nodig om het bevel in stand te houden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen