Duitse politie start onderzoek na overlijden patiënten Duitse kliniek

Array

Bruggen-Bracht, Duitsland – De Duitse politie in Mönchengladbach en het Openbaar Ministerie (OM) Krefeld zijn een onderzoek gestart naar een gezondheidskliniek in Bruggen-Bracht (Biologisches Krebszentrum Bracht) net over de Nederlandse grens. In deze praktijk zijn meerdere mensen tegen kanker behandeld. Aanleiding voor het politieonderzoek is het overlijden van enkele patiënten na een behandeling vorige week. Zowel bij de Duitse als Nederlandse autoriteiten is er zorg voor medische complicaties bij anderen die in deze kliniek behandeld zijn.

Behandeld? Neem contact op!

Het is inmiddels bekend dat deze kliniek door veel Nederlanders werd bezocht. Daarom ondersteunt de Nederlandse politie en het OM dit onderzoek. Hoewel diepgaand medisch onderzoek nog moet uitwijzen wat er precies is gebeurd, is er op dit moment een concreet gezondheidsrisico voor patiënten die bij deze kliniek een behandeling hebben ondergaan.

Contact

Eerdere patiënten van de Klaus Ross Kliniek worden dringend verzocht contact op te nemen met het Landelijk Meldpunt Zorg, via het telefoonnummer 088-1205020.
Wilt u informatie geven aan de politie voor het strafrechtelijk onderzoek, neem dan contact op met het Duitse onderzoeksteam van de politie via 0049-2161290. Uw gegevens worden genoteerd; u wordt door een Nederlands sprekende medewerker teruggebeld. Neemt u liever contact op met de politie in Nederland? Bel daarvoor het algemene nummer van de politie 0900 88 44. Laat u doorverwijzen naar het Regionaal Service Centrum Gelderland-Zuid.

Lopend onderzoek

Woensdag 27 juli vonden er in de Klaus Ross kliniek 5 behandelingen plaats. Donderdag 28 juli is na deze behandeling een 55-jarige Belgische vrouw in Nijmegen overleden; vrijdag een 55-jarige man uit Apeldoorn. Op zaterdag 30 juli is een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg na behandeling overleden in het Duitse Mönchengladbach. Op dit moment is bekend dat 2 Nederlandse vrouwen die ook behandeld zijn in deze kliniek, in een ziekenhuis liggen. Over hun leeftijd, woonplaats en hun gezondheidstoestand doet de politie op dit moment geen uitspraak.

Bron: Politie.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen