Vijf nieuwe aanbieders voldoen aan basiseisen verantwoorde jeugdhulp

Array

In april en mei 2016 voerden de inspecties en Gezondheidszorg een toets Nieuwe toetreders uit bij vijf nieuwe aanbieders van jeugdhulp. De vijf aanbieders voldeden elk aan de meeste verwachtingen uit het toetsingskader. Inmiddels hebben de betreffende aanbieders maatregelen genomen zodat zij thans aan alle beoordeelde verwachtingen voor nieuwe toetreders voldoen.

De inspecties Jeugdzorg en Gezondheidszorg toetsen of vanaf 2015 gestarte aanbieders van jeugdhulp voldoen aan de basiseisen voor verantwoorde jeugdhulp. Dit onderzoek gebeurt aan de hand van het toetsingskader Nieuwe toetreders jeugdhulp.

In april en mei 2016 hebben de inspecties de toets Nieuwe toetreders jeugdhulp uitgevoerd bij de gezinshuizen Yolo, De Latei en De Haar, het logeerhuis De Instuif en het Driestroomhuis Bij Cor en Frans.

Voldaan aan verwachting

Ten tijde van het onderzoek voldeden de aanbieders aan de meeste van de beoordeelde verwachtingen uit het toetsingskader Nieuwe toetreders jeugdhulp. Inmiddels hebben de aanbieders maatregelen genomen zodat wordt voldaan aan alle beoordeelde verwachtingen. Dit betekent dat de inspecties deze aanbieders van jeugdhulp niet meer beschouwen als nieuwe toetreders. Vanaf heden vallen de aanbieders onder het regulier toezicht.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen