Neem de bijsluiters van je medicatie digitaal mee

0
1046

Als in losse strips zonder de verpakking worden meegenomen op vakantie, ontbreekt in die gevallen de bijsluiter. Met behulp van de Zelfzorg-app voor de iPhone of de mobiele website van Zelfzorg.nl kan iedereen voortaan overal eenvoudig de bijsluiter van receptvrije geneesmiddelen opzoeken en lezen. En als men in vakantielanden zelfzorggeneesmiddelen aanschaft, is de bijbehorende Spaanse of Griekse bijsluiter voor velen lastig te begrijpen.

Met behulp van de Zelfzorg-app of Zelfzorg.nl kan de bijsluiter van een vergelijkbaar Nederlands geneesmiddel worden opgezocht. Zelfzorg.nl biedt een overzicht van meer dan 750 bekende Nederlandse zelfzorg(genees)middelen inclusief de originele bijsluiter en een schat aan informatie over veelvoorkomende gezondheidsklachten, van aambeien tot zwemmerseczeem.

worden vaak thuis gelaten

De informatie die de bijsluiter biedt, is van groot belang. Zeker voor zelfzorggeneesmiddelen omdat deze zonder tussenkomst van een arts door de consument zelf worden toegepast. De informatie op de verpakking en in de bijsluiter geven de informatie die voor een veilig en effectief gebruik nodig is.
Op vakantie komt het echter wel voor dat alleen de strips met geneesmiddelen worden meegenomen terwijl de verpakking en de bijsluiter thuis blijven liggen. Als het nodig blijkt om het middel te gebruiken kan dit leiden tot allerlei vragen over de geschiktheid van het middel en het gebruik, of de bijwerkingen. In die gevallen kan iedereen met een iPhone of andere smartphone de bijsluiter eenvoudig opvragen via de Zelfzorg-app of de mobiele website van Zelfzorg.nl.

Consument geeft op vakantie voorkeur aan zelfzorggeneesmiddelen

Bij gezondheidsproblemen op vakantie wordt meestal een bezoek gebracht aan de lokale apotheker. Een doktersbezoek stellen de meeste mensen liever uit tot thuis. Het lezen van een bijsluiter in een lokale taal, bijvoorbeeld Turks, lukt slechts weinig mensen. Dan is het verstandig en veilig om de bijsluiter van een vergelijkbaar product in het Nederlands te kunnen opzoeken, of bijvoorbeeld informatie op te zoeken over de werkzame stof die in het geneesmiddel voorkomt. De bijsluiters van Nederlandse A-merk zelfzorggeneesmiddelen, die overigens ook vaak internationaal worden verkocht, zijn via de Zelfzorg-app en Zelfzorg.nl overal ter wereld beschikbaar.

Onderdeel van Zelfzorg.nl

De Zelfzorg-app en de mobiele website zijn onderdeel van Zelfzorg.nl, de website voor consumenten over gezondheid en zelfzorgproducten. De website helpt consumenten om een verantwoorde keuze te maken uit de vele zelfzorgproducten en geeft bovendien veel informatie over allerlei ziektes en andere ongemakken. Ook vindt u er tips voor een goed uitgeruste reisapotheek.

BRON Zelfzorg.nl
Vorig artikelStrandgangers, pas op voor de pieterman
Volgend artikelMedicijnen mee op reis
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.