Tips reizen met een vliegtuig

Array

Vliegen is niet alleen saai. Vluchten zijn vaak ook oncomfortabel en er kunnen allerlei gezondheidsproblemen ontstaan; diep-veneuze trombose, slaaptekort en andere problemen. Met deze tips kunnen eventuele problemen worden voorkomen wanneer je een lange vlucht moet maken.

Tips voor vertrek
    1. Probeer ervoor te zorgen dat je niet verkouden bent als je moet vliegen. Is dat toch het geval, zorg dan m.b.v. kauwgom/zuurtjes en een neusspray (b.v. Nasivin of Otrivin) dat je de oren openhoudt.
    2. Laat niet alles op het laatste moment aankomen. Vermijd spanningen en ga op tijd van huis!
    3. Draag gemakkelijk zittende kleding en schoenen.
    4. Probeer een plaats te reserveren waar je zover mogelijk verwijderd bent van geluiden die je uit de slaap kunnen houden: dus niet te dicht bij het gangpad, het toilet en de pantry.

    Wat moet je zeker in je handbagage meenemen?

      1. Neem in ieder geval in je handbagage de volgende zaken mee:
        1. iets te eten en te drinken, leeg flesje voor water
        2. anticonceptiepil
        3. slaapmasker
        4. tandenborstel en tandpasta,
        5. cacaoboter (tegen uitdroging van de lippen).
        6. Je medicijnen
      Tips voor onderweg
        1. Drink veel, want de atmosfeer in het vliegtuig is erg droog. Drink bij voorkeur geen alcoholische dranken (die de urineproductie en dus de kans op uitdroging doen toenemen) of koolzuurhoudende dranken (boeren!)
        2. Wanneer de vlucht niet vol zit en er plaatsen onbezet zijn, probeer voor een lange vlucht veslag op een lege rij zodat je kunt gaan liggen.
        3. Maak gebruik van een hoofdkussen en een deken, zodat je niet afkoelt tijdens de slaap.
        4. Maak je kleding en eventueel ook je schoenveters los voor een betere bloedcirculatie.
        5. Draag -als je een oogcorrectie nodig hebt- bij voorkeur een bril en geen contactlenzen. Bij het dragen van contactlenzen is de kans op irritatie van het hoornvlies van de ogen verhoogd door de droge lucht. Wil je toch je contactlenzen dragen, weet dan dat je met bepaalde oogdruppeltjes (b.v. Oculect) of een oog-gel (b.v. Vidisec) het hoornvlies van de ogen vochtig kunt houden.

         

         

         

         

         

         

        Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

        Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

        Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

        De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

        Recente artikelen