19 augustus: Internationale Dag van de Humanitaire Hulp

Internationale Dag van de – op 19 augustus
Soms gebeuren er op het wereldtoneel dingen waardoor hulp nodig is voor mensen in nood.  Zoals rampen maar ook in tijden van oorlog en conflict zijn er groepen mensen die onvoldoende hulp krijgen bij de lokale autoriteiten. Dan kunnen mensen een gebruikmaken van humanitaire hulp. 19 augustus is uitgeroepen tot Internationale Dag van de Humanitaire Hulp.

Humanitaire hulp

De Dag is bedoeld als eerbetoon aan alle humanitaire hulpverleners die hard hun best doen om de slachtoffers van natuurrampen, oorlogen of hongersnoden te helpen met eten en een dak boven hun hoofd. Ook wordt er stilgestaan bij hoe belangrijk het is dat er altijd ruimte moet zijn voor humanitair werk, belangeloos en puur uit solidariteit. De Dag is een initiatief van de Verenigde Naties en de Wereld Gezondheidsorganisatie.

De datum van 19 augustus is symbolisch gekozen. In 2003 kwamen er toen in de Iraakse hoofdstad Bagdad 22 medewerkers van de VN om het leven bij een bomaanslag. Om hen te eren, en ook te laten zien welke risico’s humanitaire hulpverleners in hun werk, is deze datum gekozen. Voor meer informatie kijk op de VN-website.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen