17e Nationale Spoedzorgcongres

Array

Het 17 Nationale Spoedzorgcongres vindt plaats op vrijdag 7 oktober 2016 in Utrecht. Nationale en internationale sprekers en actuele flitspresentaties staan garant voor een leerzaam en interactief congres, met doordachte en creatieve ideeën voor de acute zorg. Op het congres worden de volgende vragen beantwoord:

  • Wat kunnen leidinggevenden en professionals bij acute-zorgaanbieders doen om in te spelen op de grotere vraag naar ?
  • Hoe kunnen ze bijdragen aan preventie?
  • Hoe kunnen ze het beste inspelen op een hoog dreigingsniveau?
  • En hoe pak je dit alles aan bij gelijkblijvende budgetten?

De spoedzorgsector bestaat uit ambulancediensten, huisartsenzorg overdag, huisartsenposten buiten kantooruren, Spoedeisende Hulpafdelingen (SEH’s), crisisdiensten en traumacentra.

Ochtendprogramma

Het ochtendprogramma ziet er als volgt uit:

  • De Britse hoogleraar Jonathan Benger (professor of emergency medicine en National Clinical Director for Urgent Care, NHS England), vertelt over de schaarste aan spoedzorg in zijn land en de overbelasting van ziekenhuizen en spoedzorgverleners. Welke lessen kunnen wij leren als zich hier ook schaarste aan spoedzorg gaat voordoen? Welke innovaties kan Nederland overnemen?
  • Marcel van der Auwera (Diensthoofd Dringende Hulpverlening van het DG GS Gezondheidszorg te Brussel) was verantwoordelijk voor de acute zorg na de recente terreuraanslagen aldaar. Hij beantwoordt twee vragen: Wat ging goed en wat kon beter?
  • Paul Giesen (huisarts en projectleider spoedzorgonderzoek RadboudUMC) gaat in op de samenwerking tussen huisartsenposten en de Spoedeisende Hulpafdelingen. Kunnen deze posten SEH-zorg voorkomen, de zorg verbeteren en goedkoper maken?
  • Vera Verdegaal (directeur Veiligheid.nl) schetst nieuwe mogelijkheden voor preventie van letsel en daarmee van acute zorg.
  • Michiel van Well (senior adviseur bij Vital Innovators) geeft een interactief college. Samen met de deelnemers maakt hij een businesscase om financiers te overtuigen dat innoveren spoedzorg voorkomt, verbetert dan wel goedkoper maakt.
Middagprogramma

In de middag vinden twee parallelsessies plaats. De eerste gaat over acute zorg bij calamiteiten. Centraal staat de vraag: is de Nederlandse acute zorg voldoende voorbereid op terreuraanslagen?

De tweede parallelsessie gaat over spoedzorg waarbij aandacht is voor kwaliteit en capaciteit en voor acute zorg aan specifieke doelgroepen, zoals mensen met een beroerte of met acute hartproblemen. In deze sessie staat de vraag centraal: is meer preventie mogelijk, is deze spoedzorg te verbeteren en is deze goedkoper te maken?

Als Dagvoorzitter sluit ondergetekende het congres plenair af met een lezing over gedragseconomie en acute zorg.

Flitspresentaties

De voordrachten tijdens het middagprogramma worden afgewisseld met flitspresentaties van vijf minuten. Daarna is er tijd voor een korte discussie en vragen uit de zaal. De flitspresentaties kunnen gaan over: 1. Een zorginnovatie op spoedzorggebied (bijvoorbeeld een nieuw zorgpad). 2. Een nieuwe app of nieuwe software. 3. Een nieuwe cursus voor de acute zorg. 4. Een recent onderzoek naar aspecten van spoedzorg. U kunt zich hier aanmelden als flitspresentator.

Live voting

Congresdeelnemers kunnen via een app op hun mobiel, laptop, of tablet vragen beantwoorden van sprekers. Ook kunnen zij zelf vragen stellen of op stellingen reageren.

Datum en locatie

7 oktober 2016
CineMec Congrescentrum, Berlijnplein 100 (voor navigatie Oude Vleutenseweg 33), 3541 CM Utrecht. Het congrescentrum ligt direct aan de snelweg A2, vlakbij de A12, heeft een eigen parkeerterrein en ligt naast Station Leidsche Rijn.

Prijs

Vroegboekprijs tot 29 augustus 2016: € 225,00 (exclusief 21% btw).
Na 29 augustus 2016: € 265,00 (exclusief 21% btw).

Organisatie

De Guus Schrijvers Academy organiseert de 17editie van het congres over Acute zorg en Spoedzorg. Voorheen was de organisatie in handen van de Julius Academy.

Inschrijving en contact

Als u zich wilt aanmelden voor het 17 Nationale Spoedzorgcongres, dan kunt u het inschrijfformulier hiernaast invullen. De uitgebreide congresbrochure kunt u hier downloaden.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Annet Esser: [email protected], telefoon: 06- 48921061.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen