Nationale Plasdag 22 september

Om plasklachten beter bespreekbaar te maken, organiseert de Continentie Stichting Nederland (CSN) voor het derde jaar de Nationale Plasdag, deze vindt op 22 september 2016 plaats. Tijdens de 50Plus Beurs van 20 tot en met 24 september 2016 in de Jaarbeurs te Utrecht staat hun stand geheel in het teken van plasproblemen. Hier kun je op een luchtige manier informatie inwinnen over verschillende soorten plasklachten. Van incontinentie tot je plas niet goed kunnen ophouden.

Ongeveer een half miljoen Nederlanders heeft last van incontinentie en een nog grotere groep (75 procent) heeft regelmatig problemen met het plassen. Dat blijkt uit een onderzoek van naar het plasgedrag van Nederlanders in opdracht van de Continentie Stichting Nederland (CSN) in het kader van de eerste Nationale Plasdag op 18 september 2014.

Plasproblemen

Voor het onderzoek werden duizend Nederlanders ondervraagd. Driekwart van de respondenten had in de afgelopen twaalf maanden meerdere keren problemen bij het plassen. Vrouwen hebben vaak last van een sterke aandrang tot plassen, terwijl mannen te maken hebben met een moeilijker op gang komende plas. Dat vooral ouderen last hebben van plasproblemen, blijkt een fabel.

Taboe

Bijna een derde van de ondervraagden zegt wel iemand te kennen in de directe omgeving met plasproblemen. Over het onderwerp wordt niet gemakkelijk gepraat: 62 procent van de respondenten is het eens met de stelling dat plasklachten taboe zijn in Nederland. Vrouwen hebben vaker te maken met plasproblemen dan mannen.

De Nationale Plasdag op is een initiatief van de Continentie Stichting Nederland. Met deze dag wil de stichting het onderwerp plasklachten bespreekbaar maken. Meer informatie over de campagne is te vinden op www.kleineboodschap.nl.

De Nationale Plasdag is een initiatief van Continentie Stichting Nederland (CSN)

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen