Project Toetsing Kwaliteitsregistraties van start

Vanwege het groeiend aantal (kwaliteits)registraties zijn de Federatie, , , Patiëntenfederatie Nederland, en sinds 2015 bezig geweest om een toetssystematiek te ontwikkelen om te beoordelen. De systematiek bestaat uit een zogenaamd Voorwaardenkader, een toetsinstrument en een procedure waarmee een gedegen advies opgebouwd kan worden over de relevantie en de kwaliteit van registraties. Deze adviezen kunnen vervolgens gebruikt worden in de wijze waarop structurele financiering gerealiseerd kan worden.

Uittesten systematiek in een project

Tot april 2017 wordt deze systematiek in een project uitgetest. Een negental registraties is gevraagd om mee te werken aan deze doorontwikkeling. Dit project is bedoeld om in de eerste fase de systematiek te verfijnen en in de tweede fase vast te stellen wat er nodig is om de systematiek na april 2017 in gebruik te kunnen nemen. Uiteindelijk is het hoofddoel om meer gerichte keuzes te kunnen maken in het al dan niet structureel financieren van kwaliteitsregistraties. Om dit project uit te kunnen voeren hebben de genoemde zes partijen zich in april 2016 tijdens een bestuurlijk overleg achter dit doel gesteld en werd in augustus 2016 de projectovereenkomst ondertekend. Hiermee is een belangrijke stap voorwaarts gezet om gezamenlijk meer richting te geven aan het groeiende aantal initiatieven voor het opzetten of (door)ontwikkelen van kwaliteitsregistraties.

Zorginstituut treedt op als onafhankelijk voorzitter stuurgroep

Voor de uitvoering van het project zijn een werkgroep en stuurgroep ingericht; het Zorginstituut treedt als onafhankelijk voorzitter van de stuurgroep op.

Meer informatie over het project en de toetssystematiek kunt u vinden op de website Landelijke kwaliteitsregistratie.

Bron: Zorginstituut

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen