Einde verscherpt toezicht Stichting Vanboeijen

0
565

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op op 25 augustus 2016 beëindigd. De inspectie heeft vastgesteld dat de zorg is verbeterd en er gestuurd wordt op verdere verbeteringen.

Op 26 februari 2016 stelde de inspectie Stichting Vanboeijen (Vanboeijen) onder verscherpt toezicht. Volgens de inspectie kon de bestuurlijk onrust bij Vanboeijen leiden tot risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van zorg.

Vanboeijen moest verschillende verbetermaatregelen doorvoeren. De eerste twee maatregelen moesten de bestuurlijke onrust wegnemen. Het lukte Vanboeijen om die binnen de gestelde termijn van twee weken door te voeren. Daarnaast onderzocht de inspectie of de kwaliteit van zorg op orde was. In juli deed de inspectie onaangekondigde bezoeken en voerde meerdere gesprekken over de ontwikkelingen bij Vanboeijen. Uit de bezoeken en gesprekken blijkt dat Vanboeijen veel heeft verbeterd.

Vanboeijen heeft aan de maatregelen in het verscherpt toezicht voldaan. Daarom beëindigt de inspectie het verscherpt toezicht. De inspectie blijft de ontwikkeling bij Vanboeijen volgen. Onder andere door het doen van onaangekondigde bezoeken.

Meer informatie

Bron: IGZ