VUmc benoemt prof. dr. Mark Kramer tot lid raad van bestuur

De Raad van Toezicht van de Stichting heeft per 1 september 2016 prof. dr. benoemd tot lid van de raad van bestuur. Zijn benoeming volgt op de overstap per 1 september 2016 van bestuurder prof. dr. ir. Hans Brug naar de Universiteit van Amsterdam. Naast prof. Kramer zal de raad van bestuur van VUmc per 1 september a.s. bestaan uit voorzitter drs. Wouter Bos en vice-voorzitter en decaan prof. dr. Chris Polman.

De benoeming van Mark Kramer geldt voor de periode tot aan de beoogde bestuurlijke alliantie met het AMC. De plannen voor deze alliantie liggen momenteel ter toetsing bij de Autoriteit Consument en Markt. Naast zijn bestuurlijke positie, zal Kramer tevens aanblijven als afdelingshoofd Interne Geneeskunde. Binnen het bestuur zal tot de portefeuille van Kramer onder andere behoren het aansturen van drie divisies, de verdere invoering van het nieuwe elektronisch patiëntendossier en de kwaliteit van de patiëntenzorg.

Reactie Benoeming

In een reactie op de benoeming van Mark Kramer zegt drs. Willem Geerlings, voorzitter van de Raad van Toezicht van VUmc: ‘Mark is een uitstekende kandidaat om de positie van lid van de raad van bestuur te vervullen. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in de gezondheidszorg, als praktiserend arts, manager en bestuurder, en combineert dit met een royale, buitenlandse ervaring in de zorg. Ook aan de voorgenomen alliantie met het AMC heeft Mark vanuit zijn huidige functie essentiële bijdragen geleverd én zal hij dat blijven doen.’

Mark Kramer

Mark Kramer (59) rondde zijn studie geneeskunde in Leiden cum laude af, werkte enkele jaren als arts op de Antillen en kwam in 2007 naar VUmc, waar hij hoogleraar Interne Geneeskunde en tevens afdelingshoofd Interne Geneeskunde werd. In 2010 is Mark Kramer eveneens benoemd tot voorzitter van divisie I bij VUmc. In deze laatste functie wordt hij per 1 september a.s. opgevolgd door prof. dr. Henk Verheul, afdelingshoofd medische oncologie bij VUmc. Ook deze laatste benoeming geldt in principe voor de periode tot aan het begin van de beoogde bestuurlijke alliantie met het AMC.

Bron: VUmc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen