Aftreden Daniella Buis en aantreden twee nieuwe leden Raad van Toezicht Vitras

Array

Per 1 juli heeft mevrouw Daniella Buis haar werkzaamheden als lid van de van volgens rooster beëindigd. Mevrouw Buis was lid op voordracht van de Cliëntenraad. Per 1 september vervangt mevrouw Myrte Ferwerda haar als nieuw lid in deze rol. Daarnaast is per 1 september nog een nieuw lid voor de Raad van Toezicht van Vitras benoemd, mevrouw Martine Boon. Zij is aangesteld vanwege het aanstaande vertrek van de heer Erwin Capitain per 1 januari 2017.
Myrte Ferwerda is Managing Director bij Berenschot in Utrecht. In deze functie begeleidt zij transities in de zorgsector en is zij adviseur en coach voor bestuurders/directeuren in de Zorg en trainer in kwaliteitsverbetering en leiderschap bij managementteams.

Als verandermanager van grote transities is zij bekend met de veranderende zorgomgeving en de consequenties die dit met zich mee brengt voor cliënten en organisatie.

Vanuit haar brede maatschappelijke netwerk en kennis zet zij haar ervaring en competenties in voor een sterk Vitras, waarin de zorg optimaal aansluit bij de mogelijkheden van de cliënt.

 

Martine Boon heeft in haar loopbaan verschillende financieringsopleidingen gevolgd en is op dit moment interim directeur/bestuurder bij Rabobank Nederland. Gedurende haar Adjunct Directeurschap bij de Rabobank met als focus de publieke sector in Amsterdam, heeft zij zorginstellingen van nabij leren kennen en daarmee de grote veranderingen die de sector doormaakt. Zij volgt de sector jarenlang, ook vanwege een intrinsieke motivatie om verzorging van kwetsbare medemensen mooier en beter te maken.

Zij zal met haar financiële kennis en ervaring Vitras ondersteunen in de binnen de sector noodzakelijke veranderingen

Vitras hecht grote waarde aan professioneel toezicht en is verheugd met de toetreding van Myrte Ferwerda en Martine Boon als lid van de Raad van Toezicht van Vitras.

Samenstelling Raad van Toezicht en bezoldiging
  • Myrte Ferwerda (op voordracht van de Cliëntenraad).
  • Martine Boon.
  • Erwin Capitain, zelfstandig gevestigd bestuursadviseur, universitair docent Vrije Universiteit en visiteur bij pensioenfondsen, ex-accountant, toezichthouder in de gezondheidszorg en het bedrijfsleven.
  • Mary Groenewoud, lid Raad van Bestuurd bij het Amphia Ziekenhuis (Breda/Oosterhout), diverse directiefuncties vervuld in de verzekeringsbranche, waaronder bij Achmea Zorg.
  • Lex van den Ham (voorzitter), vice-president van Capgemini Consulting en toezichthouder bij Revalidatiecentrum de Hoogstraat. Eerder was hij o.a. plv. secretaris-generaal bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De leden van de Raad hechten er aan om toe te zien op en actief bij te dragen aan het realiseren van goede zorg en welzijn en een stevige positie van Vitras in de provincie Utrecht. De Raad laat zich van harte aanspreken op hedendaagse en transparante governance.
De vergoedingsregeling waarvan de leden en voorzitter van de Raad van Toezicht gebruik kunnen maken, is vastgesteld conform de adviesregeling van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorginstellingen en wordt jaarlijks gepubliceerd in het jaardocument.
In 2016 is de bezoldiging geïndexeerd. De bedragen liggen rond 60% van wat de richtlijn maximaal toestaat.

Vitras

Vitras is ruim 50 jaar dé deskundige en betrouwbare partner in het netwerk van zorg-, hulp- en dienstverlening in de provincie Utrecht in de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Nieuwegein, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, IJsselstein en Zeist. We bieden onze cliënten verzorging, (gespecialiseerde) verpleging en begeleiding aan huis, maatschappelijk werk en groepswerk, comfortdiensten en advies thuis (bijvoorbeeld maaltijden of kapper aan huis), cursussen, ondersteuning voor mantelzorgers en vrijwilligers, ontmoetingscentra en hulpmiddelen. We vergroten voor de cliënt de mogelijkheid om zelfstandig een eigen leven te leiden.

Bron: Vitras

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen