Henk Jan Out signeert op 18 september zijn boek ‘Leve het geneesmiddel’

0
1158

Dr. Henk Jan Out presenteert en signeert op zondag 18 september zijn boek ‘Leve het geneesmiddel’ bij boekhandel Derijks in Oss. Volgens Out heeft die farmaceutische industrie onterecht een slecht imago. Hij is van mening dat de sector veel heeft bijgedragen aan de volksgezondheid. Tot vorig jaar was Out bijzonder hoogleraar farmaceutische geneeskunde aan het Radboudumc. Dr Henk Jan Out is een ervaren farmaceutisch geneeskundige en werkte meer dan 20 jaar in de farmaceutische industrie. Hij schreef het boek: “Leve het Geneesmiddel!” Over de verdiensten van de farmaceutische industrie” (verschijnt op 6 september 2016 bij Prometheus, Amsterdam). Dinsdag verscheen zijn boek ’Leve het Geneesmiddel!’ Daarmee wil Out tegenwicht bieden aan wat hij noemt farma-bashen, “dat inmiddels een nationale sport is geworden”. Zijn expertise betreft het geneesmiddel in de meest brede zin van het woord waarover hij publiceert, twittert en blogt.

Leve het Geneesmiddel!

langlevehetgeneesmiddelIn zijn ruim 270 bladzijden tellende controversiële pleidooi wil Out hij ’de zorgvuldige kant’ van de geneesmiddelensector tonen: “Miljoenen mensen wereldwijd danken hun gezondheid of leven aan medicijnen die deze sector heeft voortbracht. Maar dat hoor je nauwelijks terug in de kritiek.” En: ,,Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die vindt dat onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen niet nodig is. We zijn met zijn allen overtuigd van de maatschappelijke zin en noodzaak om nieuwe moleculen te ontdekken om ziekten te bestrijden.” Henk Jan Out schroomt dan ook niet te verkondigen dat de geneesmiddelensector “veel heeft bijgedragen aan de volksgezondheid.”

Hij was verantwoordelijk voor de wereldwijde klinische ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen bij het voormalige Nederlandse farmaceutische bedrijf Organon. Van 2010 tot 2015 was hij tevens bijzonder hoogleraar farmaceutische geneeskunde aan het Radboudumc. Hij is momenteel verbonden aan de Universiteit van Sunderland (UK) als visiting professor.

Vorig artikelNieuwe integrale aanpak in strijd tegen suïcide
Volgend artikelNefarma wordt ‘Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen’
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.