Hooikoorts en pollenverwachting voor Noord-Brabant slecht door Ambrosia

Het is zonnig zomerweer en doordat er geen neerslag ontstaat dagelijks overlast door pollen. Eind van de week neemt de buienkans toe en vooral in het weekend wordt de lucht regelmatig schoongespoeld. Naast pollen van laatbloeiende grassen kunnen we pollen in de lucht verwachten van de brandnetel en de ambrosia.

Het is droog, heet en zonnig (na)zomerweer. Pas aan het eind van de week wordt het minder warm en zonnig. Vrijdag en ook komend weekend staan er buien op het programma die de lucht schoon zullen spoelen.

De meeste grassen zijn uitgebloeid, maar laatbloeiende grassoorten kunnen nog overlast veroorzaken. Bovendien kan pollen van de brandnetel en in steeds mindere mate ook van de bijvoet hooikoortsklachten veroorzaken. Op sommige plaatsen kan de ambrosia grote overlast veroorzaken. Ambrosia komt steeds meer voor in Nederlandse tuinen vooral door het voeren van vogeltjes met vogelzaad waarin ambrosiazaadjes kunnen zitten en het mogelijk warmer worden van ons klimaat.

De Ambrosia komt van oorsprong uit Amerika, waar ze een lastig te bestrijden onkruid vormt en bovendien één van de hoofdoorzaken van hooikoortsklachten is. Ze bloeien hier bij ons vanaf half augustus tot in oktober. Als je de plant herkent in je tuin kun je de plant het beste verwijderen voordat hij gaat bloeien en voorkom je de verdere verspreiding ervan. Je helpt daarmee ook de mensen die gevoelig zijn voor de pollen van deze soorten en voorkomt mogelijke hooikoortsklachten als gevolg van de Ambrosia.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen