23 tot 30 september Internationale IPF/longfibroseweek 2016

Array

De vierde Internationale IPF/longfibroseweek wordt gehouden van 23 tot 30 september 2016 en worden in het hele land extra patiëntenvoorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten vertellen zorgprofessionals zoals artsen, longverpleegkundigen, maar ook fysiotherapeuten over longfibrose en wat dat voor u en uw naasten betekent. En vooral: hoe u hier beter mee kunt (leren) leven.

Longfibrose is een zeldzame en ongeneeslijke longziekte. Omdat mensen vaak algemene klachten hebben, zoals benauwdheid, hoesten en vermoeidheid, is de diagnose moeilijk te stellen. De vooruitzichten zijn slechter dan bij longkanker. In Nederland hebben zo’n 3.000 mensen longfibrose, ruim de helft van hen heeft IPF – de variant waarbij de oorzaak onbekend is.

Er zijn in Nederland enkele gespecialiseerde behandelcentra of ziekenhuizen voor longfibrose. De patiëntenvereniging zullen aanwezig zijn en u informeren over alle activiteiten op het gebied van voorlichting en belangenbeharting.

De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk voor patiënten, partners, familie, zorgverleners en belangsellenden.

Onderstaand leest u het overzicht van de centra die een extra bijeenkomst organiseren, en indien al bekend, de datum.

 

In ons informatieblad, dat rond 14 september 2016 verschijnt, staat een onjuiste datum van de bijeenkomst in het Erasmus.

In eerste instantie was deze bijeenkomst op 30 september gepland, maar het is later verplaatst naar 22 september. Onze excuses voor de verwarring.

De bijeenkomst in het Martini Ziekenhuis gaat niet door. In 2017 hopen zij wel weer deel te nemen aan de bijeenkomsten.

 

Locaties 2016

CentrumDatumTijdstipLink naar programma
MC Haaglanden/Bronovo17 september14.30 – 17.00programma via website
Rijnstate Arnhem21 september19.00 – 21.30programma via website
Zuyderland MC Sittard-Geleen21 september19.00 – 21.30download pdf bestand
Canisius-Wilhemina Ziekenhuis Nijmegen22 september10.00 – 12.00download pdf bestand
Erasmus MC22 september09.30 – 13.30programma via website
OLVG Amsterdam23 september13.30 – 17.00download pdf bestand
St. Antonius Nieuwegein23 september13.00 – 16.00download pdf bestand
Zuyderland MC Heerlen23 september15.00 –  17.00programma via website
Catharina Ziekenhuis Eindhoven28 september13.30 – 16.15programma via website
Martini Ziekenhuis GroningenDeze bijeenkomst vervalt  
  

Aanmelden

Via deze link kunt u zich aanmelden. Ca. één week van te voren ontvangt u de bevestiging.

Als u een uitnodiging via uw eigen longverpleegkundige of longarts ontvangt, dan kunt u zich aanmelden via het door hun opgeven adres.

 

Deze bijeenkomsten zijn mede mogelijk gemaakt dankzij een sponsoring van Boehringer Ingelheim en Roche.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen