De volgende stap in digitale gezondheidszorg voor diabetici

Array

Sanofi en Verily (voorheen Google Life Sciences) kondigen samen het ontstaan van Onduo aan. Onduo is de volgende stap om samen de zorg voor mensen met diabetes type 1 en type 2 te verbeteren. De bedrijven investeren samen $500 mln in het nieuwe bedrijf Onduo. Door de creatie van deze joint venture, kan Onduo gebruik maken van de expertise van beide bedrijven.

Verily is expert op het gebied van consumenten software, analytics, miniatuur elektronica, de ontwikkeling van energiebesparende chips en consumentenproducten. Sanofi is expert op het gebied van diabetes en innovatieve behandelingen, klinisch onderzoek, de ontwikkeling van geneesmiddelen en diabetes management, in welvarende en ontwikkelingslanden.
Big data voor betere kwaliteit van leven
Onduo richt zich op digitale gezondheidszorg en maakt gebruik van (big) data om mensen te helpen met hun diabetes om te gaan, zodat zij een optimaal leven kunnen leiden. Mensen ondersteunen komt op de eerste plaats, pas daarna de behandeling van de ziekte. Onduo ontwikkelt services en producten die patiënten gezonder maakt, de professionals in de gezondheidszorg ondersteunt en kosten reduceert voor werkgevers, betalers en de maatschappij.
Gezondheidsoplossingen combineren
Onduo werkt aan een set van geïntegreerde gezondheidsoplossingen die een combinatie van medische hulpmiddelen, geneesmiddelen en/ of professionele zorg bevatten, al naar gelang de behoeften die mensen met diabetes hebben.
Elke oplossing wordt gemaakt om patiënten de nodige hulpmiddelen te geven om hun eigen gezondheid en welzijn beter en eenvoudiger te managen. Wanneer de eerste prototypes een feit zijn hoopt Onduo de komende maanden meer nieuws te kunnen brengen over tijdslijnen en functionaliteiten.
Het bedrijf richt zich eerst op de Verenigde Staten en Europa, om vervolgens verder uit te breiden.
Meer informatie
  1. Bron: Persbericht Sanofi, 12 september 2016 – Sanofi en Verily Life Sciences announce launch of Onduo, a joint venture to develop comprehensive diabetes management platform
  2. Nieuwsbericht Geneesmiddel en Debat, 1 september 2015 – Samenwerking Google en Sanofi op gebied van diabetes
  3. De Morgen, 14 september 2016 – Diabetes vs. de supercomputer
  4. Geneesmiddel en Debat Nieuwsbrief Special Diabetes
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen