Turkse ziekenhuisconcern Acibadem opent binnenkort ziekenhuis in Amsterdam

Array

Het Turkse ziekenhuisconcern Acibadem opent binnenkort een ziekenhuis in Amsterdam. In de Amsterdamse vestiging van Acibadem vanaf 1 december komen een afdeling voor diagnostisch onderzoek, poliklinische behandeling en kunnen kleine operatieve ingrepen worden verricht, meldt het tijdschrift Medisch Contact.

Uitbreiding naar West-Europa

Acibadem heeft al 38 ziekenhuizen en klinieken, vooral in Turkije, Bulgarije en Macedonië. In West-Europa is het concern nog niet actief, en daar wil het verandering in brengen.

De directeur van het Amsterdamse centrum, Koray Yuruk, zet in op een brede doelgroep dus niet alleen Turkse Nederlanders. Turken reizen nu vaak naar Turkije voor een second opinion en komen dan in een Acibadem-kliniek terecht. Het bedrijf voldoet aan de wettelijke eisen om vanaf 1 december zorg te gaan leveren. Overeenkomsten met zorgverzekeraars zijn er nog niet, maar Yuruk heeft er op basis van recente gesprekken vertrouwen in dat dat goedkomt.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen