Dr. Henk Jan Out signeerde op zondag 18 september zijn boek ‘Leve het geneesmiddel’ bij boekhandel Derijks in Oss

Array

Dr. Henk Jan Out (@henkjanout) presenteerde en signeerde op zondag 18 september zijn boek ‘Leve het geneesmiddel’ bij boekhandel Derijks in Oss. En Janine Budding van @MedicalFacts kocht zijn boek! “Ik ben erg benieuwd naar dit boek, eindelijk een ander geluid”. Volgens Out heeft die farmaceutische industrie onterecht een slecht imago. Hij is van mening dat de sector veel heeft bijgedragen aan de volksgezondheid. Tot vorig jaar was Out bijzonder hoogleraar farmaceutische geneeskunde aan het Radboudumc.

Leve het Geneesmiddel!

langlevehetgeneesmiddelIn zijn ruim 270 bladzijden tellende controversiële pleidooi wil Out hij ’de zorgvuldige kant’ van de geneesmiddelensector tonen: “Miljoenen mensen wereldwijd danken hun gezondheid of leven aan medicijnen die deze sector heeft voortbracht. Maar dat hoor je nauwelijks terug in de kritiek.” En: ,,Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die vindt dat onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen niet nodig is. We zijn met zijn allen overtuigd van de maatschappelijke zin en noodzaak om nieuwe moleculen te ontdekken om ziekten te bestrijden.” Henk Jan Out schroomt dan ook niet te verkondigen dat de geneesmiddelensector “veel heeft bijgedragen aan de volksgezondheid.”

Binnenkort dus meer nieuws over dit boek. Bent u net zo benieuwd als ik? Via Libris kunt u Leve het geneesmiddel ! online bestellen

ISBN: 9789044631104 , Paperback
Op werkdagen voor 23:00 besteld, volgende dag bezorgd

Henk Jan Out was verantwoordelijk voor de wereldwijde klinische ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen bij het voormalige Nederlandse farmaceutische bedrijf Organon. Van 2010 tot 2015 was hij tevens bijzonder hoogleraar farmaceutische geneeskunde aan het Radboudumc. Hij is momenteel verbonden aan de Universiteit van Sunderland (UK) als visiting professor.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen