Franciscus Gasthuis & Vlietland deelt kennis en ervaring in samenwerkingsverband myoomzorg

Array

Gynaecologen van acht ziekenhuizen in de regio Zuidwest-Nederland hebben hun kennis en ervaring op het gebied van myoomzorg gebundeld in een samenwerkingsverband dat vandaag officieel van start is gegaan. Voordeel voor de patiënt: optimale myoomzorg en alle mogelijke behandelmethoden beschikbaar in de regio.

Hoogste zorgkwaliteit

Myomen zijn goedaardige knobbels in de spierwand van de baarmoeder en bestaan vooral uit spierweefsel. Naar schatting komen ze bij 30 procent van de vrouwen voor. Ze zorgen voor wisselde problemen. De behandeling van myomen kan complex zijn en de behandelmethode kan verschillen.

In het samenwerkingsverband werken gynaecologen, die gespecialiseerd zijn in myoomzorg, met elkaar samen. Zij bespreken complexe patiënten, waarbij gezamenlijk een keuze wordt gemaakt voor de best passende behandelmethode. Nieuwe ontwikkelingen en behandelmethoden worden nauwgezet gevolgd. De samenwerking levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de myoomzorg. In alle deelnemende ziekenhuizen wordt op eenzelfde manier gewerkt, volgens de beste standaard. Met elkaar bieden de acht ziekenhuizen een compleet behandelpakket voor myoomzorg aan. Indien nodig wordt een specifieke behandeling in een gespecialiseerd deelnemend ziekenhuis uitgevoerd.

Samenwerkingsverband Myoomzorg

Het Albert Schweitzer ziekenhuis, Havenziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis, Franciscus Gasthuis & Vlietland, IJsselland ziekenhuis, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en

ZorgSaam Zeeuws Vlaanderen nemen deel aan het samenwerkingsverband. De samenwerking is tot stand gekomen onder begeleiding van de stichting BeterKeten. Meer informatie voor patiënten en zorgverleners is te vinden op de website www.myoomzorg.nl

Bron: Franciscus Gasthuis & Vlietland

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen