Miljoennennota: Extra geld uittrekken voor veiligheid, zorg en armoedebestrijding.

0
730

Het kabinet gaat in 2017 extra geld uittrekken voor veiligheid, zorg en armoedebestrijding. In de afgelopen jaren is er op deze gebieden fors bezuinigd. Gemeenten ervaren in de praktijk dat extra aandacht nu nodig is. “Veiligheid, goede zorg en maatregelen tegen armoede, dat zijn thema’s die er echt toe doen in het dagelijks leven van inwoners. Relatief kleine dingen kunnen een wereld van verschil maken.

Investeren in een gezonde en veilige leefomgeving

Gemeenten willen bovendien samen met het Rijk een goede investeringsagenda voor de leefomgeving maken. Klimaatadaptatie en de energietransitie maken investeringen in de fysieke ruimte nodig. Met investeringen in de regionale economie kunnen meer banen worden gecreëerd. Van Zanen: “Gemeenten kunnen en willen helpen bij deze maatschappelijke opgaven, maar we rekenen wel op steun van het Rijk.”

Open houding en eerlijk budget

Van het Rijk verwachten gemeenten een open houding en een eerlijk budget. Dat laatste betekent onder meer dat de VNG bezwaar blijft maken tegen de opschalingskorting van bijna 1 miljard euro. Van Zanen: “Ik heb niet de illusie dat het huidige kabinet deze idiote, onterechte bezuiniging nog van tafel veegt. Maar ik blijf me er tegen verzetten tot dit wordt rechtgezet. De informateurs van het volgende kabinet kunnen dat alvast in hun aantekeningenboekje noteren.”

Dit is een eerste reactie op de Miljoenennota. De VNG

Vorig artikelWereld IPF Week 2016
Volgend artikelTv-commercial voor een dementievriendelijk Nederland van start op Wereld Alzheimer Dag
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.