Leasebranche en Gezondheidszorg profiteren sterk van aangekondigde economische groei

Array
Doorrekening CPB-cijfers Prinsjesdag 2016 door Garydon: groei MKB en Groot Zakelijke bedrijven

De Leasebranche profiteert net als bedrijven in de Gezondheids- en Welzijnszorg sterk van de economische groei die vandaag is voorspeld op Prinsjesdag. Dat blijkt uit een doorrekening van bedrijfsinformatiespecialist Graydon voor het MKB en de Groot Zakelijke bedrijven. Energiebedrijven, het Onderwijs en de Horeca voeren mee de lijst aan als het gaat om de sterkste groeisectoren van de Nederlandse economie. Op regionaal niveau zien we dat de provincies Friesland en Noord-Holland tot de sterkste groeiers behoren.

“Door in te zoomen op de Macro-economische Verkenningen van het CPB en alle groei-indicatoren (koopkracht, overheidsbestedingen, arbeidsproductiviteit,…) en deze groeiverwachtingen af te zetten tegen de reële groei de afgelopen jaren, hebben we een model ontwikkeld waardoor we zien wat de economische verwachting betekent voor de belangrijkste sectoren. Door de Graydon Groeiscore kunnen we dit doen op bedrijfsniveau en ook de regionale groei maken we zo inzichtelijk”, aldus Barry Delhez, lead data scientist bij Graydon.

unnamed

Leasebranche groeit het meest, Bouw het minst

 

Leasebedrijven laten het komende jaar de meeste groei zien op het balanstotaal, met een gemiddelde groei van 6,4 procent. “Het gunstige economische klimaat zorgt ervoor dat bedrijven weer investeren in hun mobiliteitsuitgaven en anderzijds profiteert de sector van de verbetering van de algehele koopkracht wat zich laat zien in de private-lease”, aldus Barry Delhez. De Gezondheids- en welzijnszorg profiteert van de aangekondigde investeringen in de zorg. De sector kwam tijdens Prinsjesdag vorig jaar niet in de top 5 voor.

De Vastgoedsector (2,1%) en de Bouw (2,3%) laten de minste groei zien op het balanstotaal.

 

 

 

Friesland koploper

Op regionaal niveau zien we de sterkste groei in de provincies Friesland, Noord-Holland en Utrecht. Voor de provincies Overijssel en Gelderland wordt minder groei verwacht het komende jaar.

 

MKB versus Groot Zakelijk

Voor dit onderzoek heeft Graydon de groei op het balanstotaal bij het MKB en de Groot Zakelijke bedrijven in Nederland in kaart gebracht. Bij deze 144-duizend bedrijven ziet Graydon dat op basis van de verwachte gemiddelde balanswaarde per bedrijf het MKB met 3,1 procent zal groeien, terwijl de Groot Zakelijke bedrijven (met een omzetwaarde tussen de 43 miljoen tot 2 miljard) met 2,7 procent zullen groeien.

Onderzoek

Graydon heeft de Prinsjesdagstudie uitgevoerd onder het MKB en de Groot Zakelijke bedrijven. Deze selectie voldoet aan onderstaande criteria:

pl4

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen