Individuele begeleiding op maat door digitale innovatie MediMapp

Array
VieCuri gaat digitale innovatie MediMapp implementeren voor patiënten met kanker

VieCuri Medisch Centrum zal in december als eerste ziekenhuis in Nederland van start gaan met MediMapp voor patiënten met darmkanker. Afgelopen week is hiervoor het startsein gegeven met een ondertekening door Nastasja Cornelissen (manager bedrijfsvoering VieCuri) en Vincent Schot (directeur Soulve Innovations, ontwikkelaar MediMapp).

MediMapp
MediMapp is een innovatieve oplossing waarmee patiënten met complexe aandoeningen (zoals kanker) individuele begeleiding op maat wordt geboden. MediMapp biedt op een interactieve wijze persoonlijke zorgpadbegeleiding waarbij in een beveiligde digitale omgeving alle afspraken, onderzoeken en behandelingen overzichtelijk worden weergegeven. Hierdoor hebben patiënten meer regie, invloed, overzicht en controle over het volledige persoonlijke zorgpad dat zij moeten doorlopen gedurende hun ziekteproces. Door de koppeling met het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) van het ziekenhuis is de informatie, die de patiënt ook zelf ontvangt, altijd actueel, persoonlijk en relevant. Het is een digitale applicatie voor tablet en desktop.
medimapp
MediMapp is zo opgezet dat het antwoorden geeft aan patiënten op urgente vragen als: Wanneer is mijn volgende onderzoek? Wat zijn mogelijke bijwerkingen van mijn behandeling? De informatie is specifiek, relevant en bovendien altijd actueel. MediMapp is op elk gewenst moment beschikbaar, thuis op de bank maar ook in het ziekenhuis. MediMapp biedt patiënten de juiste informatie wanneer zij dit het meest nodig hebben.  MediMapp is initieel ontwikkeld voor patiënten met een verdenking op dikkedarmkanker.
Patiënten met darmkanker
MediMapp wordt voor het eerst beschikbaar gesteld voor patiënten met darmkanker. Voor iedere patiënt zal Medimapp een persoonlijk zorgpad tonen met alle relevante informatie en afspraken in het ziekenhuis. Vanaf 2014 biedt VieCuri haar oncologiepatiënten  digitale zorgpadbegeleiding doormiddel van het programma care companion. Om nog meer invulling aan de wensen en ervaringen van patiënten te geven heeft VieCuri besloten over te gaan op MediMapp. Daarmee zet VieCuri een volgende stap in begeleiding op maat voor deze patiëntengroep.
Samenwerking
MediMapp is ontwikkeld door Soulve Innovations. Soulve en Sanofi Genzyme werken samen aan de doorontwikkeling en implementatie van MediMapp. Zij zetten zich als partners in zorgpadbegeleiding volledig in voor de optimale zorg en begeleiding van de patiënt. VieCuri is het eerste ziekenhuis waar binnen deze samenwerking de implementatie van MediMapp wordt gerealiseerd.
Over VieCuri Medisch Centrum
VieCuri is hét medisch centrum voor Noord-Limburg en behoort tot de 28 topklinische opleidingsziekenhuizen van Nederland. VieCuri heeft meer dan 3.000 medewerkers in dienst en heeft ziekenhuislocaties in Venlo en Venray. Per jaar worden meer dan 175.000 patiënten behandeld.
Over Sanofi Genzyme
Sanofi is wereldwijd een toonaangevend bedrijf in de gezondheidszorg dat zich bezighoudt met onderzoek naar, de ontwikkeling, productie en het op de markt brengen van zorgoplossingen voor patiënten. Als farmaceutische groep is Sanofi koploper op het vlak van diabetes en cardiovasculaire aandoeningen, vaccins, diergeneesmiddelen en zeldzame ziekten. Het bedrijf heeft ook een sterke positie in MS, oncologie, immunologie en zelfzorgmiddelen (Consumer Healthcare). Sanofi is beursgenoteerd in Parijs (EURONEXT: SAN) en in New York (NYSE: SNY). www.sanofi.nl
Over Soulve Innovations
Soulve Innovations is een ontwikkelaar van zorg gerelateerde softwareoplossingen. Samen met zorginstellingen worden technische innovaties geïmplementeerd die patiënten de regie in handen geven over het proces en bij de professional tijd en aandacht vrijmaken voor de zorg.
Bron: Sanofi
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen