Publieksacademie 10 oktober: orgaandonatie na overlijden

– Over orgaan- en weefseldonatie na overlijden bestaan veel beelden en vooronderstellingen. Maar wat is orgaandonatie eigenlijk?  Wat is het verschil tussen organen en weefsel? Hoe vaak komt het voor? Waarom is het belangrijk om je te registreren in het Donorregister, ongeacht de keuze die je maakt? En hoe worden verwanten betrokken bij de beslissing als een dierbare is overleden? Donatiecoördinator André Broeks en thorax-anesthesioloog/(donatie-)intensivist Hans Sonneveld vertellen in de Publieksacademie op 10 oktober graag meer over de wijze waarop Isala met orgaan- en weefseldonatie omgaat. De lezing vindt plaats in de landelijke Donorweek. Meer informatie: www.isalapublieksacademie.nl

De lezing begint om 19.30 uur in de Hemminkzaal van Schouwburg Odeon te Zwolle. Gratis kaarten zijn te bestellen via theaterkassa De Spiegel of theaterkassa Schouwburg Odeon. Online via www.zwolsetheaters.nl (€ 3,25 servicekosten per reservering).

De lezing is thuis ook te volgen via de webstream op www.facebook.com/isalazwolle

Met #IPA16 kunnen ook vragen via Facebook en Twitter worden gesteld.

Sprekers

De sprekers op deze avond zijn donatiecoördinator André Broeks en thorax-anesthesioloog/(donatie-)intensivist Hans Sonneveld. Beide werken in Isala en zijn in de dagelijkse praktijk betrokken bij de uitvoering van orgaan- en weefseldonatie. Het gaat om kwetsbare momenten waarbij zorgvuldig handelen en aandacht voor verwanten belangrijk is. De sprekers vertellen u meer over de wettelijke kaders die gelden in Nederland, wanneer iemand in aanmerking komt voor orgaandonatie en hoe verwanten begeleid worden als de donatievraag gesteld wordt. Dat registratie in het donorregister, ongeacht de keuze, daarbij een belangrijke rol speelt, wordt in de lezing ook duidelijk. In de lobby staat een stand waar u zich kunt laten registreren in het Donorregister.

Partners

Artsen en medewerkers van Isala verzorgen onder de noemer Isala Publieksacademie laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek. De lezingen vinden plaats in Schouwburg Odeon te Zwolle, zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Zilveren Kruis Achmea, Rabobank, De Stentor, Meppeler Courant, Zwolse Theaters en Isala Academie. Isala Diaconessenhuis verzorgt vier keer per jaar een Publieksacademie in het ziekenhuis te Meppel.

Recente artikelen