Prettige en ruime herdruk Het vollehoofdenboek

Array

Het vollehoofdenboek, een werkboek voor kinderen en volwassenen

Vandaag verschijnt een ruimer en prettiger werkbare herdruk van het populaire Vollehoofdenboek, over volle kinderhoofden waar niets meer bij kan.

  • Dit legt duidelijk de problematiek van een snel vollopend hoofd uit
  • Heeft mooie en kleurrijke illustraties
  • Is geschikt om samen met kinderen mee aan de slag te gaan

Vol hoofd

Een vol hoofd is een hoofd waar niks meer bij kan. Met een vol hoofd lukt het niet goed meer om na te denken of op te letten. Je wordt er sneller moe en boos van en het verhindert je om goed uit te leggen wat je wilt zeggen. Ook samenwerken of samen spelen worden er een stuk lastiger door.

Het vollehoofdenboek is speciaal geschreven voor kinderen vanaf 8 jaar en voor betrokken volwassenen die met een snel vollopend hoofd te maken hebben. In het boek wordt kinderen concreet en duidelijk uitleg gegeven over informatieverwerkingsproblemen in de hersenen. Ook wordt aandacht besteed aan de gevolgen hiervan op de sociaal-emotionele ontwikkeling en het zelfbeeld. De nadruk van het boek ligt op hoe je hier als kind zelf mee aan de slag kunt: ‘Hoe zorg ik goed voor mijzelf nu ik weet dat het zo werkt in mijn hoofd? Hoe kunnen anderen mij hierin ondersteunen?’

Inspiratie en bemoediging

vollehoofdenboek-a4-2016-vpDe uitleg wordt ondersteund met tekeningen, (invul)oefeningen, proefjes, ervaringsverhalen en veel tips. Dat maakt het boek tot een speelse uitnodiging om de inhoud aan eigen ervaring te koppelen. Door het laagdrempelige en praktische karakter zal dit boek een bron van inspiratie, bemoediging en (h)erkenning zijn voor ervaringsdeskundigen en professionals uit het onderwijs en de zorg.

Deze grotere, herziene uitgave biedt meer rust en ruimte om de oefeningen nóg beter te kunnen maken. De drempel om zelf te gaan lezen, is hiermee voor de jongere gebruikers verlaagd.

Bestellen

Het boek is geschreven door Linde Kraijenhoff, speltherapeut en trainer bij Koninklijke Kentalis, die veel ervaring heeft met het uitleggen en bespreekbaar maken van diagnoses of andere oorzaken die een snel vollopend hoofd als gevolg kunnen hebben.

Het boek is te bestellen via de Kentalis shop. Ook zijn er van Het vollehoofdenboek workshops en extra informatie beschikbaar. Zie: https://www.kentalisshop.nl/nl/het-volle-hoofdenboek

Bron: Kentalis

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen