Medisch leiderschap als thema vierde OOR-ZWN symposium

Array

Vandaag, 28 september 2016, vindt het vierde OOR-ZWN symposium (Opleiding en Onderwijs Regio Zuid West Nederland) plaats in Franciscus Vlietland. Het thema van het symposium is ‘Medisch leiderschap’ en het doel van het symposium is kennis delen, ervaringen uitwisselen, leren van ‘best practices’ en netwerken voor en door opleiders, leden van opleidingsgroepen, arts-assistenten, onderwijskundigen, bestuurders en andere betrokkenen bij de medische vervolgopleidingen.

Ongeveer 125 deelnemers vanuit verschillende ziekenhuizen uit de regio nemen deel. Zij krijgen een interessant programma aangeboden met een inspirerende hoofdspreker, diverse perspectieven op medisch leiderschap, keuze uit acht workshops en een afsluitend netwerkdiner. Conny van der Nol, stafmedewerker medische opleidingen Franciscus Gasthuis & Vlietland: ‘De organisatie van het symposium is dit jaar in handen van de Franciscus Academie, in samenwerking met het Amphia Ziekenhuis. Nico Hartwig, decaan opleidingen Franciscus Gasthuis & Vlietland, is dagvoorzitter. Als inhoudelijke bijdrage verzorgt ons ziekenhuis de workshop ‘Verwonder en verbeterproject AIOS’.

Topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ)

Deskundige en gemotiveerde medewerkers zijn de spil binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland. In een tijd waarin de maatschappelijke druk op efficiënt werken, de kwaliteit van zorg en de dienstverlening toeneemt, is het extra belangrijk om medewerkers, die met passie en betrokkenheid werken, te waarderen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat goed werkgeverschap het uitgangspunt is bij alle activiteiten en beleidsvoornemens op personeelsgebied. Franciscus Gasthuis & Vlietland investeert in zijn medewerkers – voor nu en in de toekomst – door middel van een daadkrachtig personeelsbeleid, waarbij de focus ligt op goede arbeidsvoorwaarden, scholing en ontwikkeling.

Bron: Franciscus Gasthuis & Vlietland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen