Zelfmanagement; op de bank aan de slag met je gezondheid

Array

VitalHealth e-Vita nu beschikbaar als app
Zelfmanagement is bij steeds meer zorginstellingen onderwerp van gesprek. Deze nieuwe stijl zorg biedt kansen voor meer patiëntgerichte en proactieve ondersteuning. De mate waarin een zelfmanagementproject succesvol is hangt af van de toegevoegde waarde die patiënten ervaren en of zij gemakkelijk zelf aan de slag kunnen. VitalHealth Software introduceert daarom de unieke e-Vita smartphone-app. De app helpt patiënten gemakkelijk in contact te treden met hun zorgnetwerk en geeft laagdrempelig toegang tot de belangrijkste functies van e-Vita.

Met de laagdrempelige e-Vita app worden patiënten aangemoedigd om gedurende de dag met hun gezondheid bezig te zijn. Door meer bewustzijn zetten patiënten telkens stappen in de goede richting en krijgen zij meer grip op hun gezondheid. Door patiënten en professionals is meegedacht over eenvoud en gebruikersgemak. Zo verschijnen er bijvoorbeeld bij het toevoegen van nieuwe meetwaardes direct groene en rode feedback-indicatoren. Patiënten zien daardoor direct hoe een nieuwe waarde zich verhoudt tot voorgaande metingen, waarmee betekenis wordt gegeven voor de patiënt en trends eenvoudig inzichtelijk worden. Met de e-Vita app is proactief digitaal communiceren eenvoudig en wordt de patiënt betrokken bij zijn of haar persoonlijke zorgproces.

Bij de ontwikkeling van de e-Vita app zijn de sleutelwoorden: eenvoud, gebruikersgemak en toegankelijkheid. Zo staat bijvoorbeeld het uploaden van eigen metingen en inzien van lab waarden centraal, maar ook het eenvoudig beveiligd communiceren met zorgverleners. Afhankelijk van de behoefte kan de patiënt ondersteund worden bij het uitvoeren van taken en zijn of haar persoonlijke gegevens inzien en bijhouden via een smartphone. Juist doordat de patiënt zelf gegevens bijhoudt krijgt de zorgverlener een completer beeld van de gezondheid van de patiënt en blijft de patiënt tussen consulten door beter in beeld.

De e-Vita app is onderdeel van het ZO!-gecertificeerde Zelfzorg Platform e-Vita.

Bron: VitalHealth

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen