Bernt Schneiders benoemd als nieuw lid raad van toezicht Spaarne Gasthuis

Array

Met ingang van 1 oktober 2016 treedt de heer mr. B.B. (Bernt) Schneiders toe tot de raad van toezicht van het Spaarne Gasthuis
De heer Schneiders was van 2006 tot juli 2016 burgemeester van de gemeente Haarlem en tijdelijk waarnemend burgemeester voor de gemeente Bloemendaal. In die hoedanigheid was hij onder meer voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters  en voorzitter Veiligheidsregio Kennemerland.

Nevenfuncties

In de zomer van 2016 maakte de heer Schneiders de overstap naar het VSBfonds waar hij nu directeur is. Naast zijn toezichthoudende functie in het Spaarne Gasthuis is hij voorzitter van de raad van toezicht bij Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN). Hij vindt het ”enorm inspirerend en uitdagend om nu in de complexe wereld van het ziekenhuis mee te gaan doen.”

Raad van Toezicht

De raad van toezicht en raad van bestuur zijn verheugd met de benoeming van de heer Schneiders. Zijn ruime bestuurlijke en toezichthoudende ervaring en kennis van de regionale netwerken zijn waardevol voor het ziekenhuis. De heer Schneiders volgt de heer mr. J.J. Pop op, die per 28 september aftreedt vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn. De heer Pop heeft zich in de raad van toezicht in het bijzonder ingezet voor de commissie Kwaliteit. Hiervoor is het ziekenhuis hem zeer erkentelijk.

De raad van toezicht van het Spaarne Gasthuis bestaat verder uit de volgende leden:

•dhr. ir. H. M. le Clercq, voorzitter
•dhr. drs. P.A.M. Gerla
•mw. prof. dr. C. Wagner
•mw. drs. N.A. Vermeulen
•dhr. prof. dr. F.C. Breedveld

Bron: Spaarne Gasthuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen