Martini Ziekenhuis neemt deel aan Magnet Conference in USA

Vier medewerkers  uit het Martini Ziekenhuis nemen, samen met een afvaardiging uit de Santeon ziekenhuizen, vanaf vandaag deel aan de driedaagse Magnet Conference in Orlando. Dit congres wordt bezocht door ruim negenduizend verpleegkundigen en andere zorgprofessionals vanuit de hele wereld. Naast het congres brengen de vier Martini-medewerkers ook een werkbezoek aan het Arnold Palmer Ziekenhuis en het Tampa General Ziekenhuis.

Magnet Conference

De deelname van het Martini Ziekenhuis aan het congres is gericht op de concretisering van het programma Excellente Zorg van de beroepsvereniging V&VN.  Dit programma richt zich onder meer op verpleegkundig leiderschap, functiedifferentiatie in de verpleegkundige beroepsgroep en samenwerking tussen verpleegkundigen en artsen. Deze onderwerpen zijn actueel in de vernieuwing van de verpleegkundige organisatie in het Martini Ziekenhuis.

Excellente Zorg

De conferentie wordt georganiseerd door het American Nurses Credentialing Centre. Deze kwaliteitsorganisatie voor verpleegkundigen heeft in 1983 het Magnet Recognition Model geïntroduceerd. Dit model staat voor de beste zorg aan patiënten door verpleegkundigen en verzorgenden die met volle overgave en met de laatste kennis hun vak uitoefenen. De beroepsvereniging V&VN heeft dit concept, in samenwerking met onder meer de Santeon ziekenhuizen, vertaald naar de Nederlandse situatie. In Nederland wordt het Excellente Zorg genoemd.

magnetOp de foto v.l.n.r. Sjoerd van der Zee (stafdirecteur P&O), Jacqueline Bos (verpleegkundige), Sandra Timmerman (unithoofd verpleegafdeling) en Ingrid Wierenga (verpleegkundig stafadviseur).

Bron: Martini Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen