PDS-infodag #PDSdag zaterdag 5 november in Utrecht

Array

Prikkelbare Darm Syndroom, spastische darm of onduidelijke darmklachten? Op zoek naar informatie en/of lotgenotencontact? Kom dan naar de landelijke PDS-infodag op zaterdagmiddag 5 november in het Beatrixgebouw in Utrecht!

De Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging, patiëntenvereniging voor iedereen met PDS en onduidelijke darmklachten, organiseert jaarlijks de landelijke #PDSdag. Op http://bit.ly/PDSDAG2016 vindt u het complete programma en het inschrijfformulier.

Huisarts en REDUCE PDS

Ingeschreven deelnemers zijn op zaterdag 5 november welkom vanaf 12:30 uur. Na de opening door dagvoorzitter prof. dr. André Smout houdt prof. dr. Niek de Wit een lezing over Prikkelbare Darm Syndroom in de huisartsenpraktijk. Daarna zal dr. Marten Otten de resultaten presenteren van het inmiddels bekende project REDUCE PDS. Dit is een nieuwe behandelaanpak voor PDS, waarbij de patiënt uitgebreide informatie krijgt en zelf kiest uit een aantal behandelingen. Patiënten ervaren hierdoor een betere kwaliteit van leven en vermindering van de klachten.

Dansen, gluten, pijn en masseren

Na de pauze op de uitgebreide informatiemarkt is het tijd voor workshops. Er is deze keer keuze uit 4 workshops waarvan u er 2 kunt volgen:

  • PDS of toch coeliakie: over glutenintolerantie, glutensensitiviteit en tarweallergie
  • Iets minder prikkels graag: omgaan met chronische pijn en vermoeidheid
  • Omarm je darm: zelf uw darmen masseren tegen de pijn.
  • Biodanza: dansen om meer in harmonie met uzelf te komen
Informatiemarkt

Aan het eind van de middag komen we weer bij elkaar voor een presentatie over Zorgkaart Nederland en de afsluiting. Vervolgens is er een gezellige borrel op de informatiemarkt, met stands van onder andere diverse patiëntenverenigingen, het Allergieplatform, diëtisten en verschillende producten die kunnen helpen bij Prikkelbare Darm Syndroom.

Meer informatie

Kijk snel op http://bit.ly/PDSDAG2016 en meld u aan vóór 25 oktober. Het aantal plaatsen is beperkt. Heeft u vragen over de PDS-infodag? Op Facebook kunt u het evenement https://www.facebook.com/events/633711920127900/ volgen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen