Minister Schippers reageerde op Ja-Nee vragen van Pauw

0
894

Minister Schippers reageerde gisteravond in het programma Pauw op de Ja-Nee vragen Jeroen Pauw. Pauw begon het interview met Edith Schiipers met een aantal Ja-Nee stellingen. De vragen over belangverstrengeling van de minister en haar echtgenoot kwamen voort uit een publicatie op de website Follow the Money. Twee van de Ja-Nee vragen gingen daarbij in op die publicatie. Jeroen Pauw stelde: “Mijn man profiteert best wel van de marktwerking in de zorg. En wat dat betreft is er best wel sprake van belangenverstrengeling. http://pauw.vara.nl/media/365314
Bekijk de Ja/Nee vragen van Jeroen Pauw en de reactie van de minister daarop vanaf 1:53.

Nou zou je natuurlijk kunnen stellen dat minister Schippers deze vragen heeft ingefluisterd. Maar daar ga ik, niet over speculeren. Ik ga voorlopig gewoon uit van het feit dat de vragen door Pauw werden gesteld. En al zouden deze vragen gespind zijn, dan is het de journalistieke keus van Jeroen Pauw en zijn redactie om daar een juiste afweging op de maken.