Cardiologisch congres Treant krijgt vervolg

0
996

Het eerste Nederlands Intercollegiaal Cardiologie Event (NICE) was een succes. Maar liefst 180 professionals uit heel Nederland namen eind vorige week deel aan dit congres georganiseerd door Treant Zorggroep. De organisatie – in handen van eigen medewerkers van de afdeling Hartfunctie – besloot daarom om NICE in 2017 een vervolg te geven.

Gedeputeerde van Drenthe Cees Bijl verzorgde de openingshandeling van het congres dat in het teken stond van Angst. NLP coach Tamara Straatman gaf een uitleg over hoe ons brein de wereld om ons heen ervaart en hoe wij daarop vervolgens reageren. Wat de deelnemende cardiologisch professionals daarop vervolgens aan den lijve ondervonden in een 4D-attractie in het naastgelegen Wildlands Adventure Zoo. Uiteraard waren er sprekers die vertelden over ontwikkelingen in het vakgebied. Waaronder Dr. Vainer, over cardiac shockwave en filosoof Menno de Bree over genieten van het leven. Ook was er een live-verbinding met ziekenhuislocatie Scheper van Treant Zorggroep waar cardioloog Schramm een PCI met rotablatie uitvoerde.

Goede basis

Op 6 oktober 2017 zijn cardiologische professionals opnieuw welkom in Emmen. Zij kunnen daar rekenen op een veelzijdig programma. “Onder andere de steun en het vertrouwen van een goed vertegenwoordigde industrie maakten dat wij dit jaar een basis konden neerzetten”, aldus organiserend hartfunctielaborant Illya Epping. “Een basis die goed is, en waar groei in zit. Daarom volgend jaar opnieuw een Nederlands Intercollegiaal Cardiologie Event!”

Aanmelden 2017

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 2 januari 2017 alvast aanmelden voor volgend jaar. Houdt de websites www.nice-congres.nl en www.treant.nl in de gaten voor meer informatie.

nice-congres

Fotobijschrift: Het eerste Nederlands Intercollegiaal Cardiologie Event (NICE) was een succes. (Foto: Bianca Verhoef)

Bron: Treant