Met een klein beetje moeite kunnen we veel voor elkaar betekenen #dementie

Array

Dementie wordt volksziekte nummer 1. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt de ziekte, dus krijgen we er allemaal mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. Dat is soms natuurlijk zwaar, maar als we allemaal een beetje moeite doen, kunnen we veel voor elkaar betekenen. Zodat mensen met #dementie en mensen in hun omgeving zo lang mogelijk van het leven kunnen blijven genieten.

Het Deltaplan Dementie is hét landelijk initiatief om met elkaar het hoofd te bieden aan de gevolgen van dementie. Op maandagmiddag 14 november vindt alweer de derde editie plaats van het Jaarevent Deltaplan Dementie in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met onder andere het team van Samen dementievriendelijk!

Wat is er te doen?

Binnen het Deltaplan Dementie werken organisaties samen om het hoofd te bieden aan de gevolgen van een toenemend aantal mensen met dementie. Je krijgt van alles te horen over de voortgang en resultaten van het afgelopen jaar. Er zijn drie kernonderwerpen: onderzoek, zorgverbetering en de dementievriendelijke samenleving. Deze onderwerpen zijn uitgewerkt in drie nationale programma’s, waarvan Samen dementievriendelijk er één is.

Als onderdeel van het tweede kernonderwerp ‘zorgverbetering’ wordt tijdens het event het programma ‘Dementiezorg voor elkaar’ gelanceerd. In dit programma staat het verbeteren in de dagelijkse praktijk van de zorg en ondersteuning van mensen met dementie en hun naasten centraal.

Doe mee met de workshop van Samen dementievriendelijk!

Heb jij op je werk te maken met klanten of bezoekers met dementie?  Roderik Reinstra, onze relatiemanager zakelijke markt en Rob Wolvekamp, Directeur Deelnemers PGGM, geven een workshop waarin handvatten worden gegeven hoe je de klantvriendelijkheid t.o.v. mensen met dementie kunt verbeteren.

Jouw organisatie kan zo een bijdrage leveren aan een dementievriendelijker samenleving. Weten jouw werknemers hoe ze moeten omgaan met dementie? Herkennen zij de symptomen van dementie? Als het antwoord op beide vragen ‘nee’ is, dan past deze workshop helemaal bij jou! Aan de hand van inspirerende voorbeelden van bedrijven die je voorgingen en door met elkaar in gesprek te gaan, doe jij kennis op om jouw organisatie dementievriendelijk te maken. Goed voor de klant, maar zeker ook voor jouw organisatie!

Daarnaast kun je kiezen uit 24 andere workshops waar je inspiratie op kunt doen.

Wie kun je nog meer ontmoeten?

Het Jaarevent wordt in nauwe samenwerking met Alzheimer Nederland, PGGM, Vilans en ZonMw georganiseerd. Deelnemers zijn professionals uit het dementieveld; uitvoeringspartners, ervaringsdeskundigen, onderzoekers, coördinatoren van dementieketens, beleidsmakers, zorgverzekeraars en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven.

Kom ook en meld je aan

Deelname aan het event is gratis. Aanmelden is wel verplicht. Alle informatie over het programma, de workshops en de locatie vind je op de website van het Jaarevent Deltaplan Dementie 2016. Je kunt je tot woensdag 2 november hier aanmelden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen