Leven en liefhebben met dementie

Bij Uitgeverij LannooCampus verschijnt deze week i.s.m. Alzheimer Nederland het boek Leven en liefhebben met dementie. Deze praktische gids geeft antwoord op vragen die na de diagnose ontstaan en helpt de betrokkene, zijn of haar partner en directe omgeving bij de praktische voorbereiding op een leven met dementie.Het voorwoord is geschreven door staatssecretaris Martin van Rijn.

In dit overzichtelijke boek wordt alles praktisch, open en eerlijk op een rij gezet. Leven en liefhebben met dementie geeft informatie over medische zaken, financiën, zorgprofessionals, intimiteit en seksualiteit, vervoer, wonen, communicatie en hobby’s. Het boek raakt aan twijfels, angsten, verdriet, boosheid. Maar het biedt vooral mogelijkheden en oplossingen. De auteurs helpen je steeds antwoord te vinden op de vraag wat jij nodig hebt. Het is jouw leven dat nu zo zal veranderen, en wat jij wilt, telt.

Naast de informatie van gerenommeerde instituten en universiteiten, vind je in dit boek ook ervaringen en adviezen van andere mensen met dementie, naasten en andere deskundigen.

leven-en-liefhebben-met-dementie-cover

Leven en liefhebben met dementie Praktisch gids voor de eerste tijd na de diagnose ISBN 978 94 014 3602 1 | ca. 160 blz. | €19,99 Uitgeverij LannooCampus I.s.m. Alzheimer Nederland

Over de auteurs:

Jeroen Wapenaar is freelance journalist en auteur, en heeft een warm hart voor zorg en welzijn. Hij vertaalt kennis in teksten waarmee zijn lezers beter kunnen inschatten hoe ze zoveel mogelijk uit het leven kunnen halen. Met hoogleraar Lisette de Groot schreef hij Eten en drinken bij dementie.

Drs. Marc J.M. Petit is directeur Wetenschappelijk Onderzoek bij Alzheimer Nederland. Hij vervulde diverse leidinggevende functies in de zorg, was mede auteur van het boek “Alzheimer Onderzocht”. Zijn eigen vader leed aan de ziekte van Alzheimer.

Drs. Susanne de Joode is sinds ruim 20 jaar redacteur gezondheid bij Plus Magazine en freelance medisch journalist. Rode draad in haar werk is de vraag: wat moeten lezers weten om zelf gezonde keuzes te maken?

Jos van der Poel is al meer dan 25 jaar werkzaam voor Alzheimer Nederland. Ze is medewerker Dialoog en Landelijke hulp en geeft voorlichting en ondersteuning aan mensen met dementie en mantelzorgers.

Leven en liefhebben met dementie

Praktisch gids voor de eerste tijd na de diagnose

ISBN 978 94 014 3602 1 | ca. 160  blz. | €19,99
Uitgeverij LannooCampus I.s.m. Alzheimer Nederland

Bron: LannooCampus

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen