Avondrust onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft zorgaanbieder Avondrust B.V. (Avondrust) te Opheusden onder verscherpt toezicht gesteld voor een periode van 4 maanden. Volgens de IGZ voldoet de zorg niet aan de normen. De IGZ heeft onvoldoende vertrouwen dat Avondrust, zonder extra maatregelen, binnen een redelijke termijn de tekortkomingen kan oplossen. Avondrust biedt zorg aan ouderen met somatische of psychogeriatrische problematiek.

Belangrijkste conclusies

De IGZ heeft al langere tijd zorgen over de kwaliteit van zorg bij Avondrust. De afgelopen vijftien maanden heeft de IGZ intensief toezicht gehouden op Avondrust. Hieruit blijkt dat de verbeteringen te langzaam, niet of nog onvoldoende worden uitgevoerd.

Uit een recent inspectiebezoek op 14 juli 2016 blijkt onder andere dat de cliëntdossiers niet op orde waren. Er is onvoldoende deskundig personeel. Verder laat de medicatieveiligheid te wensen over. Er is niet genoeg kennis en deskundigheid aanwezig rondom vrijheidsbeperking. Ook is er te weinig kennis over de impact die het toepassen van vrijheidsbeperking op cliënten heeft.

Hoe nu verder?

Binnen 4 maanden moet Avondrust de vastgestelde tekortkomingen hebben weggenomen. De IGZ volgt de ontwikkelingen bij de zorgverlener nauwlettend. Dit doet zij onder andere met onaangekondigde toezichtbezoeken.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen